INFORÁDIÓ
2021. október 20. szerda
Vendel

szuezi-csatorna

2021.07.06. 13:18

Megegyezés született, felszabadul az Ever Given

Az egyiptomi hatóságok, illetve a szállítóhajó tulajdonosai és biztosítói közt megállapodás jött létre, így a márciusban a Szuezi-csatorna hajóforgalmát napokra megbénító Ever Given hamarosan elhagyhatja a Nagy Keserű-tavat.
2021.06.17. 21:00

Rengeteg rakomány vesztegel még mindig az Ever Givenen

A tulajdonosok nem számítanak arra, hogy még az idei évben hozzájuthatnak a hajón található árukhoz: Egyiptom a lefoglalt hajót birtokló cégtől nem kevesebb, mint 916 millió dollárnyi kártérítést követel azért, mert a csatorna forgalma napokig állt.
2021.04.15. 14:09

Szuezi dugó: az áruküldőknek is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk

A Szuezi-csatornán történt hajóbaleset után az egymilliárd dollárt is meghaladhatják a mentés és a hatnapos lezárás okozta bevételkiesés költségei, mondta az InfoRádiónak a Magyar Szállítmányozók Szövetsége tengeri munkabizottságának vezetője. Hozzátette: a kárt a hajó tulajdonosának és a szállított áruk tulajdonosainak együttesen kell kifizetniük.
2021.04.13. 19:15

A Szuezi-csatornában tartják az Ever Givent

Nem engedi elhajózni a Szuezi-csatorna Hatóság az Ever Given konténerszállító hajót, amely hat napig eltorlaszolta a csatornát, amíg le nem zárulnak a tárgyalások az incidens miatt követelt kártérítésről - közölte kedden a hajót üzemeltető Soei Kiszen japán cég.
2021.03.30. 17:15

A szuezi hajóbaleset beütött a globális ellátási láncoknak

Az Ever Given beszorulása az egyiptomi csatornába eddig többnyire az Európát Ázsiával összekötő útvonal jövőjéről vetett fel kérdéseket, pedig szakértők szerint fontos jelzés volt a globális ellátási láncok folyamatos nyújtásának a fenntarthatóságáról is.
2021.03.29. 19:20

Érzékeny kérdésekhez vezet a Szuezi-csatorna jövőjének ügye

Az InfoRádiónak nyilatkozó Közel-Kelet-szakértő szerint a Szuezi-csatorna kétirányúvá tétele oldhatja meg hosszú távon azt a problémát, ami a napokban kialakult egy teherszállító hajó elakadása miatt. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem professzora azt mondta: a tulajdonos Egyiptom nemzeti ügynek tartja a csatorna működtetését.
2021.03.25. 18:31

Áruhiányt, áremelkedést is hozhat a Szuezi-csatornában elakadt "bálna"

Akár hetekre is fennakadhat a fogalom a Szuezi-csatornán, amelyet egy partra futott hatalmas konténerszállító torlaszolt el. A mentesítők egyszerre próbálják kihúzni a hajó orrát és tatját a sekélyebb parti vizekből és kotrókkal segíteni. Az incidens a nemzetközi kereskedelmet is fékezi.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018