eur:
395.13
usd:
371
bux:
65286.75
2024. április 19. péntek Emma
PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 22: French federation President Noel Le Graet before the UEFA Nations League League A Group 1 match between France and Austria at Stade de France on September 22, 2022 in Paris, France. (Photo by Lionel Hahn/Getty Images)
Nyitókép: Lionel Hahn/Getty Images

Belebukott a francia szövetség elnöke Zidane gyalázásába

Nem tölti ki 2024 végéig szóló mandátumát az FFF élén.

A Francia labdarúgó-szövetség (FFF) végrehajtó bizottsága szerdán lemondatta posztjáról a szövetség botrányba keveredett elnökét, Noël Le Graët-t.

Az AFP francia hírügynökség információi szerint az elnöki feladatokat ideiglenesen Philippe Diallo veszi át, s az elnökhöz hasonlóan Florence Hardouin főigazgató is távozik posztjáról.

A 81 esztendős Le Graët 2011-ben került az FFF élére, s legutóbbi mandátuma 2024 végéig szólt.

A sportvezető helyzete néhány napja vált ingataggá, miután egy rádióinterjúban a szövetségi kapitányi posztra esélyesnek tartott Zinedine Zidane esetleges brazíliai szerepvállalásáról kérdezték, s ő erre kifejezetten sértő módon reagált. Azt mondta,

nem érdekli Zidane, aki „oda megy, ahova akar”.

A nyilatkozat hatalmas felháborodást váltott ki az országban, mások mellett a katari világbajnokságon döntős csapat sztárja, Kylian Mbappé, valamint Amélie Oudea-Castera francia sportminiszter is elítélte őt, egyaránt hangsúlyozva, hogy nem beszélhet tiszteletlenül a francia futball legendás alakjáról.

Az elnök ezek után hétfőn nyilvánosan elnézést kért, hangsúlyozva, hogy „szerencsétlenül fogalmazott”, ami „félreértésre adott okot”. A botrány azonban ezzel nem csillapodott, s a végrehajtó bizottság szerdán 11 órától hallgatta meg Le Graët-t, aki ezt követően távozott az elnöki székből.

Zidane-nal kapcsolatban azért kérdezték az interjú során az elnököt, mert éppen azelőtt nem sokkal hosszabbítottak szerződést Didier Deschamps-pal, így eldőlt, hogy a Real Madrid edzőjeként három Bajnokok Ligáját nyert Zidane most biztosan nem váltja őt a poszton.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×