eur:
392.53
usd:
365.83
bux:
66755.33
2024. április 25. csütörtök Márk
2020. március 8-án Sevillában készített kép Zinedine Zidane-ról, a Real Madrid vezetőedzőjéről a Sevilla elleni spanyol labdarúgó mérkőzésen. Zidane 2021. május 27-én közölte, hogy azonnali hatállyal távozik a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról.
Nyitókép: Miguel Morenatti

"Nem beszélünk így egy legendáról" - Zinedine Zidane kapcsán dagad a botrány

Noel Le Graet kirohanást intézett a francia futball legendája ellen, amivel játékosokat, politikusokat, sőt, Zidane korábbi klubját is magára haragította.

A megjegyzéseket annak kapcsán tette, hogy Zinedine Zidane neve is felmerült a francia válogatott következő edzőjeként – végül a nemzeti tizenegyet a katari vb-n is vezénylő Didier Deschamps-pal hosszabbított szerződést a szövetség. Zidane még 1998-ban nyert játékosként vb-t a francia válogatottal.

Le Graet-t arról kérdezték, hogy vajon elképzelhetőnek tartja-e, hogy Zidane a brazilok edzője legyen, amire a következőképp reagált: "Abszolút nem érdekel, oda megy, ahova akar" - írja a CNN.

Később úgy fogalmazott, ha Zidane hívná, fel se venné a telefont.

"Ha Zidane megpróbálna kapcsolatba lépni velem? Még a telefont sem venném fel"

– mondta. Hamarosan azonban nyilvánosan kért bocsánatot az egykori futballistától.

Nyilvánosan kért bocsánatot

"Szeretnék személyes bocsánatot kérni ezekért a megjegyzésekért, amelyek egyáltalán nem tükrözik a gondolataimat, sem a tiszteletemet a játékos iránt, aki volt, és az edző iránt, akivé vált.

Elismerem, hogy kínos megjegyzéseket tettem, amelyek félreértést okoztak.

Zidane és minden francia ember tudja, hogy mérhetetlenül nagyra becsülöm őt" – áll Le Graet a L'Equipe által közölt nyilatkozatában.

Zidane korábbi klubja, a Real Madrid edzője is volt korábban, sőt, elsőként sikerült zsinórban három BL-trófeát nyernie. Szerződése azonban tavaly lejárt a Reallal, így az ötvenéves egykori Eb- és vb-győztes jelenleg senki irányába nincs elkötelezve.

Mbappé elsőnek szólalt meg

Le Graet szavait követően Kylian Mbappé, a francia válogatott jelenlegi játékosa volt az első, aki szót emelt a szövetség elnökének mondataival kapcsolatosan.

"Zidane maga Franciaország, nem beszélünk ilyen tiszteletlenül egy legendáról"

– jelentette ki.

A Real Madrid is szerencsétlennek nevezte a francia szövetség elnökének szavait.

"Ezek a megjegyzések a tisztelet hiányát mutatják a futballvilág egyik legjobban tisztelt személyiségével szemben

klubunk azonnali helyreigazítást vár.

A Francia Labdarúgó-szövetség elnökének kijelentései nem illenek egy ilyen emberhez, és önmagukban is méltatlanok " – közölte a Real Madrid, melynek öt évig játékosa is volt a futballista.

Amelie Oudea-Castera francia sportminiszter szerint is átlépnek egy határt a Le Graet által megfogalmazottak, mondatai minden tiszteletet nélkülöznek.

Bajban van Le Graet

A szövetség elnökének talpa alatt egyre forróbb a talaj: ha önmagában nem lenne elegendő a Zidane-botrány, Sonia Soud, egy játékosügynök azzal vádolja, hogy szexuálisan zaklatta őt. A Sportal cikke szerint

Emmanuel Macron azt tervezi, hogy kikényszeríti a lemondását.

Február elején esedékes Michel Platinivel való találkozóján állítólag arról fog érdeklődni, hogy Platini hajlandó lenne-e átvenni a posztot. Játékosként ő is Zidane-éhoz hasonló tiszteletet vívott ki magának, mindketten aranylabdások, csak vele szemben jelenleg vizsgálat folyik, mert a gyanú szerint az UEFA korábbi elnöke kétmillió svájci frankkal károsította meg a FIFA-t.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×