eur:
394.36
usd:
365.19
bux:
65555
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Rendőrök járőröznek a kelet-lengyelországi Hrubieszów járásban fekvő Przewodow faluban 2022. november 15-én, miután két ember életét vesztette azt követően, hogy sajtóhírek szerint két orosz rakéta csapódott egy gabonasilóba. Piotr Müller lengyel kormányszóvivő a Nemzetbiztonsági és Védelmi Bizottság rendkívüli ülése után bejelentette, a robbanás kapcsán Varsó növeli egyes katonai alakulatok és a rendvédelmi erők készültségét. Az orosz védelmi minisztérium szerint provokációnak minősülnek azok a lengyel médiajelentések, amelyek szerint orosz rakéták csapódtak volna be lengyel területen. A NATO figyelemmel kíséri a fejleményeket és egyeztet a szövetséges tagországokkal.
Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Wojtek Jargilo

Szót kér a lengyel elnök – percről percre a lengyelországi támadásról

Két embert megölve rakéta csapódott be Lengyelországban az ukrán határ közelében. Az esettel kapcsolatban még sok a tisztázatlan kérdés, Oroszország provokációról beszél, Lengyelország megemelte a védelmi szintjét, Novák Katalin arról írt, hogy Magyarország Lengyelország mellett áll. Minden hír egy helyen a rakétatámadásról. (Nyitóképünkön: rendőrök járőröznek a kelet-lengyelországi Hrubieszów járásban fekvő Przewodow faluban.)

2022.11.16. 22:34

Borrell: felelősségre vonás jön

A tragikus keddi przewodówi rakétarobbanás az ukrajnai városok ellen végrehajtott újabb nagyszabású orosz rakétatámadás-sorozat következménye, aminek célpontjai a polgári lakosság és a civil infrastruktúra voltak - szögezte le szerda esti sajtóközleményében Josep Borrell kül- és biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselő.

Borrell felhívta a figyelmet, hogy ezek a támadások sértik a nemzetközi jogot, az elkövetők és bűntársaik felelősségre lesznek vonva.

A főképviselő felszólította Moszkvát, hogy vessen véget illegális háborújának Ukrajna ellen, és nyomatékosította, hogy az EU továbbra is szilárdan kiáll Ukrajna függetlensége, szuverenitása, területi integritása, és az önvédelemhez való eredendő joga mellett.

2022.11.16. 21:07

Kijevben volt a CIA igazgatója a legutóbbi orosz légicsapások idején

Kijevben volt William Burns, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója a legutóbbi orosz légicsapások idején - erősítette meg szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. "Tegnap légoltalmi óvóhelyen volt, aztán összeültünk és beszéltünk" - ismertette Zelenszkij egy televíziós interjújában.

A The Washington Post című amerikai lap korábbi tudósítása szerint Burns az ukrán energiahálózatot érő súlyos orosz légicsapások idején az amerikai nagykövetség épületében tartózkodott, nem sérült meg.

Oroszország a kijevi vezetés becslései szerint több mint 90 rakétát és manőverező robotrepülőgépet indított el ukrajnai célpontok ellen.

Burns azt megelőzően orosz hivatali partnerével, Szergej Nariskinnel találkozott Törökországban, és arra intette Oroszországot, hogy tartózkodjon a nukleáris fegyver bevetésétől Ukrajnában.

Burnst szerdán fogadta Andrzej Duda lengyel elnök Varsóban. Erről Jacek Siewiera, a lengyel államfői hivatal kötelékében működő Nemzetbiztonsági Iroda (BBN) főnöke számolt be a Twitteren. "A beszélgetés az általános biztonsági helyzetet érintette a legfrissebb események tükrében." (MTI)

2022.11.16. 20:18

Volodimir Zelenszkij: a jelentéseink szerint nem lehetett ukrán az a rakéta

Bizonyítékot akar partnereitől az ukrán elnök, mert a saját jelentéseik mást mondanak.

2022.11.16. 19:13

Moszkvában bekérették a külügyminisztériumba a lengyel ideiglenes ügyvivőt

Alekszandr Grusko orosz külügyminiszter-helyettes szerint "annyira nyilvánvaló volt a helyzet".

2022.11.16. 18:43

Megszólalt a lengyelországi rakétabecsapódás egyik áldozatának özvegye

Nehéz leírni, mit érzek most – mondta az asszony, akinek a férje a przewodówi gabonaszárítóban vesztette életét.

2022.11.16. 18:20

Ez a rakéta ölt meg két embert Lengyelországban

Az orosz bajkeverő: Sz-300 rakétarendszer – valószínűleg Lengyelországra is ilyen rakéták hullottak. Igaz azokat az ukránok indíthatták. Ismerje meg a Vörös téri felvonulások sztárját.

2022.11.16. 20:07

Litvánia megemelte hadserege egy részének készültségi szintjét

Valdemaras Rupsys litván vezérkari főnök szóvivője szerdán a BNS helyi hírügynökségnek nyilatkozva közölte, hogy az utasítás a légvédelmi erőkre vonatkozik. Mint mondta, ezzel le tudnak faragni a reakcióidőből, hogy a lehetséges veszélyekre válaszolni tudjanak és a kitűzött feladatokat teljesíthessék.

A balti ország emellett jövőre megemeli védelmi kiadásait is. A vilniusi kormány szerdán módosította a 2023-as költségvetés tervezetét, lehetővé téve a védelmi kiadásoknak a bruttó hazai össztermék (GDP) három százalékára történő emelését. A többletkiadásokat hitelfelvételekből fedeznék - ismertette Gintare Skaiste litván pénzügyminiszter. Ennek előfeltétele viszont, hogy a költségvetési hiány ne haladja meg a GDP 4,9 százalékát. (MTI)

2022.11.16. 18:05

Gyarmati István: senkinek sem érdeke most a háború eszkalálása

De a harcok így is folytatódni fognak az InfoRádiónak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint, aki hozzátette, Oroszország nagyon rossz helyzetben van, nincs reménye arra, hogy Ukrajna megadja magát, így a háború folytatódik.

2022.11.16. 17:17

Háborús szakértők: a nemzetközi türelem fogytán, nemcsak az oroszokkal, hanem az ukránokkal szemben is

Ha véletlen volt, akkor is az orosz–ukrán háború eszkalációjához vezet a lengyelország rakétabecsapódás – derült ki az InfoRádió rendkívüli Aréna-adásából, amelynek Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense és Tálas Péter, az NKE Stratégiai Védelmi Kutatóintézet igazgatója volt a vendége.

2022.11.16. 17:00

Hosszabbít az ukrán parlament és kizáratná a G20-ból Oroszországot

Az ukrán parlament szerdai ülésén elfogadta a hadiállapot és az általános mozgósítás meghosszabbításáról szóló törvényjavaslatokat - közölte Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselő a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A Volodimir Zelenszkij elnök által november 8-án beterjesztett javaslatok alapján a hadiállapot és a mozgósítás hatályát 90 nappal, 2024. február 19-ig hosszabbította meg a parlament.

Az ukrán parlament negyedik alkalommal hosszabbította meg a hadiállapot határidejét. Az Oroszország által indított háború kezdetén, február 24-én vezette be először, majd március 15-én, április 21-én és augusztus 15-én hosszabbította meg - emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Az ukrán törvényhozás emellett a G20 országcsoporthoz fordult azzal a felhívással, hogy zárja ki soraiból Oroszországot

- számolt be Zseleznyak. Ezt a parlament azzal indokolta, hogy Oroszország szándékosan pusztítja Ukrajna lakosságát, a csekedetei hordozzák a népirtás minden jelét. Rámutattak a képviselők arra, hogy Oroszország a civileket is terrorizálja azzal, hogy rakétatámadásokat indít ukrajnai energetikai létesítmények ellen. Zseleznyak hozzátette, hogy a felhívást tartalmazó határozatot a plenáris ülésen 310 parlamenti képviselő támogatta. (MTI)

2022.11.16. 16:59

Az ukránok listázták az orosz rakétákat, de megnéznék a sajátjukat is

Hozzáférést kér Ukrajna partnereinek azon adataihoz, amelyek szerint ukrán légvédelmi rakéta csapódott be Lengyelországban.

2022.11.16. 16:07

Csizmazia Gábor: óvatos az Egyesült Államok válasza, de lesz ellenlépés

Joe Biden amerikai elnök megvárja a lengyel vizsgálatokat, de jelezte, az incidens mindenképpen a háború eszkalálódását jelenti. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Amerika Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az a kulcskérdés, hogy az amerikaiak milyen óvintézkedéseket tesznek, mert ezek a konfliktus folyamatos éleződéséhez vezethetnek.

2022.11.16. 15:55

Lengyel rakétabecsapódás: megvannak az előzetes vizsgálat eredményei

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára nyilatkozott.

2022.11.16. 15:35

Újabb hírek a már újraindult Barátság kőolajvezetékről

Egyelőre alacsony nyomáson, de ismét jön kőolaj Magyarországra a Barátság vezetéken keresztül, amely előző nap leállt az ukrajnai energetikai hálózatot ért orosz rakétatámadások miatt - jelentette be Szijjártó Péter Belgrádban.

2022.11.16. 15:12

Lengyel elnök: a rakéta orosz volt, de nincs jele annak, hogy oroszok lőtték volna ki

Semmi sem utal arra, hogy szándékos támadás lett volna Lengyelországgal szemben a Przewodówban történt robbanás - jelentette ki szerdai varsói sajtóértekezletén Andrzej Duda lengyel elnök.

2022.11.16. 15:06

Újraindult a Barátság olajvezeték - percről percre

Rendkívüli turisztikai akciótervet fogadott el a kormány, a lengyel incidensre is reagált Gulyás Gergely. Tartson velünk!

2022.11.16. 14:58

Tóth Norbert a lengyelországi incidensről: a NATO tanácskozni fog, nem visszavágni

A nemzetközi jogász azokkal a véleményekkel ért egyet, amelyek szerint nem érte orosz támadás Lengyelországot, így nem az 5., hanem a 4. cikk szerinti NATO-eljárás jön, sőt nem is a külügyminiszterek jönnek majd össze, hanem a nagykövetek.

2022.11.16. 14:26

Demkó Attila: meglepő, hogy csak nyolc hónap után történt ilyen komoly incidens

Az oroszok akkor járnának el a saját szempontjukból is helyesen, ha a jövőben nem lőnének határ menti területeket – mondta az InfoRádiónak Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő.

2022.11.16. 14:04

A NATO nem alkalmazza az 5. cikkelyt Ukrajnával szemben

A szervezet főtitkára közölte: valószínűleg az ukránok hibájából történt robbanás egy lengyel faluban.

2022.11.16. 13:48

Ukrajna változatlanul hárít

Kijev továbbra is bizonyítékokat vár arra, hogy az ukrán légvédelem hibájából történt robbanás egy lengyel faluban. Ezt Olekszij Danyilov az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács vezetője közölte.

Megfigyelők szerint ez a kijelentés a korábbi ukrán álláspont módosulását jelzi. Volodimir Zelenszkij elnök ugyanis első reagálásban még határozottan azt állította, hogy a robbanásért az oroszok a felelősek.

2022.11.16. 13:25

Élőben Kárpátaljáról: még soha nem volt olyan kritikus a helyzet, mint most

Az újabb rakétatámadások után tízmillióan maradtak áram nélkül Ukrajnában, újabb belső menekülthullám indulhat Kijevből – mondta Simon Rita, az InfoRádió kárpátaljai tudósítója.

2022.11.16. 13:24

Moszkva dicséri Washington higgadtságát

A Kreml szóvivője elismerően nyilatkozott arról, hogy az amerikai vezetés milyen visszafogottan kezeli a lengyelországi rakétabalesetet.

2022.11.16. 13:01

Pontosították a NATO-csapatok magyar támogatását

Módosították a "befogadó nemzeti támogatás" szabályait. Erről jelent meg határozat a Magyar Közlönyben.

2022.11.16. 12:59

Rendkívüli Kormányinfó jön - élőben az Infostarton

Szerdán kormányülés kezdődött a Karmelitában, valószínűleg a lengyel incidensre tekintettel rendkívüli Kormányinfót tartanak.

2022.11.16. 12:57

Ukrán vélemény: Oroszországé minden felelősség

"Véleményem szerint szükség van arra, hogy egyetlen logikához ragaszkodjunk" - írta közleményében az elnöki iroda vezetőjének tanácsadója.

2022.11.16. 12:50

Lengyel államfő: az ukrán légvédelem okozhatta a robbanást

Andrzej Duda újságírók előtt azt mondta, nagyon valószínű, hogy a lengyel faluban történt robbanást az ukrán légvédelem okozta. A BBC idézte a lengyel államfőt aki azt mondta, nincs jele annak, hogy szándékos támadás történt volna.Szerinte inkább szerencsétlen véletlen történt.

Az ukrán vezetés eddig tagadta, hogy közük lenne a történtekhez. Kijev eddig azzal hárította el felelősséget, hogy csak a legutóbbi orosz légitámadásokat igyekeztek elhárítani.

2022.11.16. 12:36

Orbán Viktor a Twitteren üzent a lengyeleknek

A miniszterelnök teljes támogatásáról biztosította Mateusz Morawieczki kormányfőt.

2022.11.16. 12:04

"Orosz és ukrán darabok" - belga vélemény

A rendelkezésre álló információk alapján orosz rakéták darabjait és egy ukrán elfogó rakéta maradványait találták meg Lengyelországban - közölte a belga védelmi miniszter szerdán. Ludivine Dedonder Twitter-üzenetében közölte, az értesülések alapján úgy tűnik, hogy a lengyelországi becsapódás az ukrán légvédelem tevékenységnek következménye. Mindezt a folyamatban lévő vizsgálatoknak kell megerősíteniük - tette hozzá a belga tárcavezető. (MTI)

2022.11.16. 12:03

Egy lendülettel tagadja Moszkva Kijev és a lengyel föld bombázását

A védelmi tárca szerint minden eszköz "célba talált", "35 kilométernél nem közelebb az ukrán-lengyel határhoz".

2022.11.16. 11:55

Nyugtalanítónak nevezte a szlovák államfő a lengyelországi híreket

Eduard Heger szlovák kormányfő a támogatásáról biztosította Lengyelországot a kedd esti rakétaincidens után, és leszögezte, hogy Szlovákia kész megbízható szövetségesként viselkedni.

2022.11.16. 11:29

Kaiser Ferenc: ha szándékos a támadás, nem egy gabonaszárító a célpont

Komoly diplomáciai incidens, ha egy háborúzó ország semleges országba lő, ami ráadásul a NATO és az EU tagja – mondta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az InfoRádiónak.

2022.11.16. 11:15

Scholz: nyilvánosságot!

Fel kell tárni a lengyelországi rakétabecsapódás ügyét és nyilvánosságra kell hozni az adatokat - jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán a Welt német hírtelevíziónak. (MTI)

2022.11.16. 11:15

Biden-Sunak

Megerősítette Ukrajna határozott támogatását, és tárgyalt a Lengyelországban történt robbanásról is Joe Biden amerikai elnök és Rishi Sunak brit miniszterelnök szerdán az indonéziai G20-csúcstalálkozó keretében létrejött találkozóján - közölte a Fehér Ház. A közlemény szerint a két vezető teljes mértékben támogatja a vizsgálatot, amelyet Lengyelország indított a keddi robbanás miatt. Biden korábban azt mondta, hogy a Lengyelország területén becsapódott rakétát, amely két ember halálát okozta, valószínűleg nem Oroszországból lőtték ki. Az amerikai szakértők szerint az első információk arra utalnak, hogy a rakétát az ukrán erők lőhették ki egy érkező orosz rakétára. (MTI)

2022.11.16. 11:08

Orbán Viktor a kormányülésről posztolt videót

Ezen tárgyalnak a lengyelországi incidensről is.

2022.11.16. 11:07

Kis-Benedek József: egy szétesett ukrán légvédelmi rakéta csapódhatott be Lengyelország területén

Szinte kizárható a szándékos orosz támadás – közölte a biztonságpolitikai szakértő.

2022.11.16. 10:05

Szijjártó Péter a rakétabecsapódásról és a Barátság kőolajvezeték újraindulásáról is beszélt

Stratégiai nyugalomra van szükség ebben a helyzetben – mondta a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán közzétett videójában, arra reagálva, hogy kedden Kelet-Lengyelországban becsapódott egy rakéta és két embert megölt.

2022.11.16. 10:00

Videók és a képek a Lengyelországot ért rakétatámadásról

A közösségi médiában egyre több videót és fényképet látni a lengyel gabonaszárítót ért rakéta találatról.

2022.11.16. 09:54

Török elnök: Oroszországnak semmi köze sincs a lengyelországi rakétabecsapódásokhoz

Recep Tayyip Erdogan török elnök a G20-csúcstalálkozón a Bali szigetén fekvő Nusa Duában nyilatkozott. Mint mondta, tiszteletben tartja Oroszország állítását, hogy nem volt köze a történtekhez, és nem orosz rakéták voltak, amelyek eltaláltak egy gabonaszárítót az ukrán-lengyel határtól 6 kilométerre fekvő lengyelországi Przewodówban kedden, két ember halálát okozva.

Rámutatott: Joe Biden amerikai elnök is azt mondta, hogy nem orosz gyártmányú fegyverek csapódtak be. A török elnök bejelentette, hogy beszélni fog Vlagyimir Putyin orosz államfővel, miután visszatért Törökországba. Egyúttal provokációnak nevezte azokat a híreszteléseket, amelyek szerint orosz rakétákról van szó. "Mindent megteszünk, hogy tárgyalóasztalhoz ültessük Ukrajnát és Oroszországot" - magyarázta. "A provokáció nem segít" - fűzte hozzá.

2022.11.16. 09:51

Finn külügyminiszter: ismeretlen eredetű a Lengyelországban becsapódott rakéta

Egyelőre nem lehet megmondani, honnan származik az a rakéta, amely kedd este csapódott be Lengyelországban - jelentette ki szerda reggel Pekka Haavisto finn külügyminiszter.

Mint mondta: a kedd este a lengyel-ukrán határ közelében becsapódott rakéták eredete még kérdéses. A helyszínen az illetékes hatóságok továbbra is vizsgálódnak.

2022.11.16. 08:51

ENSZ-főtitkár: el kell kerülni a háborús válság mélyülését

António Guterres ENSZ-főtitkárt mély aggodalommal töltik el a lengyelországi rakétabecsapódásról szóló beszámolók, és reméli, hogy alapos vizsgálatot folytatnak le az ügyben - hangsúlyozta közleményében a világszervezet helyettes szóvivője, Farhan Haq.

Hozzátette: a főtitkár szerint kulcsfontosságú, hogy elkerüljék az ukrajnai háború keltette feszültség további éleződését. (MTI)

2022.11.16. 08:38

Rendkívüli Aréna a lengyelországi rakétabecsapódásról az InfoRádióban

Az Aréna vendégei ma szokatlan időpontban, délután három órától elemzik a friss fejleményeket.

2022.11.16. 08:28

Kormányülésen is megvitatják az ukrajnai háború friss fejleményeit

A magyar kormány nyolc órakor ül össze a Karmelita kolostorban.

2022.11.16. 08:26

Orosz ENSZ-képviselő: összeütközést akarnak kiprovokálni a NATO-val

A lengyelországi incidens nem más, mint kísérlet arra, hogy közvetlen katonai összeütközést provokáljanak ki Oroszország és a NATO között – közölte Dmitrij Poljanszkij, Oroszország állandó ENSZ-képviselőjének első helyettese.

"Egy arra irányuló próbálkozással van dolgunk, hogy közvetlen katonai összeütközést provokáljanak ki a NATO és Oroszország között annak minden következményével" - írta az orosz diplomata Telegram-csatornáján. (MTI)

2022.11.16. 08:09

Szijjártó Péter hamarosan élőben jelentkezik

A külgazdasági és külügyminiszter arról ír a Facebookon, hogy a magyarok és a lengyelek között testvériség van.

„Ezért is figyeljük nagy-nagy aggodalommal tegnap óta a lengyelországi történéseket. Az imént beszéltem lengyel külügyminiszter-kollégámmal, Zbigniew Raúval. Részletek hamarosan itt, élőben” – áll Szijjártó Péter posztjában.

2022.11.16. 07:38

Baráti tűz: az ukránok lőhették ki a rakétát az amerikaiak szerint

Joe Biden arról beszélt, hogy nem orosz területről indították a Lengyelországban becsapódó rakétát.

2022.11.16. 07:19

NATO-repülő követte a becsapódó rakétát

A lengyel légtér felett haladó NATO-repülőgép állítólag követte a becsapódott rakéta útját – közölte a szövetség katonai tisztviselője a CNN-nel. Az összegyűjtött adatokat a lengyelek és a NATO rendelkezésére bocsátották.

A repülő rutinművelet részeként mozgott a légtérben, a NATO az orosz-ukrán háború kitörése óta monitorozza az eseményeket a levegőből. A tisztviselő azt nem árulta el a CNN-nek, hogy mire lehet következtetni a rakéta mozgásából. (The Guardian, Telex)

2022.11.16. 07:09

Novák Katalin üzent a lengyeleknek

Orbán Viktor szerdai hajnalig nem reagált nyilvánosan a lengyelországi rakétatámadásra.

2022.11.16. 06:58

Külföldi szakértői segítséget kér Lengyelország

Kaiser Ferenc szerint baleset történt. Az amerikai elnök kérésére a G20-csúcstalálkozón részt vevő állam-, illetve kormányfők közül többen külön is tárgyalnak a lengyelországi rakétatámadásról.

2022.11.16. 06:47

Zuhan a forint árfolyama

A lengyelországi rakétatámadás óta gyöngül a magyar valuta, de az euró is a dollárral szemben.

2022.11.16. 06:36

Reakciók a lengyelországi rakétatámadásra

A Lengyelországban felrobbant rakéta miatt szerdán rendkívüli tanácskozást tartanak a NATO vezetői és nemzetközi vezetők is. Egy amerikai biztonsági forrás azt állította, hogy két embert ölt meg egy lengyel farmon egy vélhetően orosz rakéta. Moszkva hevesen tagadta az állítást.

2022.11.16. 06:15

Üzent a magyar kormány a lengyelországi rakétatámadás ügyében

A honvédelmi miniszter nyilatkozott: a kormány nyugalomra int, a kőolajellátás biztosított.

2022.11.16. 06:08

Megszólalt egy szakértő: kinek a rakétái csapódtak be Lengyelországban?

Valószínűleg eltévedt cirkálórakéták csapódhattak be kedd este Lengyelországban, Oroszországnak semmilyen érdeke nem fűződik egy ilyen támadáshoz - mondta el az M1 aktuális csatorna műsorában Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az erről szóló lengyel sajtóhírre reagálva.

2022.11.16. 06:03

Provokáció az orosz rakétákról szóló lengyel bejelentés Oroszország szerint

Provokációnak minősülnek azok a lengyel médiajelentések, valamint a lengyel hivatalos nyilatkozatok, amelyek szerint orosz rakéták csapódtak volna be lengyel területen, ezek célja eszkalálni a konfliktust - közölte kedd este az orosz védelmi minisztérium.

2022.11.16. 05:58

Fotó a lengyelországi halálos rakétatámadásról

A halálos lengyelországi incidensről már egy kép is megjelent a közösségi médiában. Az eset az ukrán határ közelében történt.

2022.11.16. 05:55

Rakéta csapódott be egy lengyel városban, két ember meghalt

Két ember meghalt Lengyelországban, amikor az ukrán határhoz közeli Przewodów városban rakéta csapódott egy gabonaszárítóba - közölte honlapján a Radio Zet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×