eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A NATO Nehéz Légiszállító Ezredének (HAW) egyik Boeing C-17 Globemaster típusú teherszállító repülőgépe a Magyar Honvédség pápai bázisrepülőterén 2019. június 27-én. Ezen a napon parancsnokváltás volt az ezred élén.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Pontosították a NATO-csapatok magyar támogatását

Módosították a "befogadó nemzeti támogatás" szabályait. Erről jelent meg határozat a Magyar Közlönyben.

A „befogadó nemzeti támogatás” 12 éve érvényes szabályát írták át. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet pontosítja, hogy a befogadó nemzeti támogatást miként kell igényelni, a külföldi fegyveres erőt küldő állam és Magyarország között előzőleg milyen megállapodásoknak, dokumentumoknak kell megszületniük (műveleti, logisztikai, pénzügyi, jogi, pénzügyi keretek). Ha az igényekről megszületik a megállapodás, kielégítésük milyen feladatokat jelent - értelmezte a szabályozást a 24.hu.

A befogadó nemzeti támogatásról az állam szerződést köt, a védelmi és biztonsági tevékenységek összehangolásáról szóló törvény szerinti feltétel fennállása esetén azt gazdasági, anyagi szolgáltatás igénybevételével biztosítja.

A befogadó nemzeti támogatást alapszabály szerint költségtérítés ellenében kell biztosítani. A rendelet további részei az irányítás, tervezés, végrehajtás rendjét taglalják.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×