eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Sz-300-as orosz légvédelmi rakétarendszer indító járműve. Fotó: Facebook
Nyitókép: Facebook

Kis-Benedek József: egy szétesett ukrán légvédelmi rakéta csapódhatott be Lengyelország területén

Szinte kizárható a szándékos orosz támadás – közölte a biztonságpolitikai szakértő.

Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 csatorna reggeli műsorában elmondta, hisz a hivatalos tájékoztatásoknak, amelyek szerint véletlen baleset történt és nem szándékos orosz támadás. Kiemelte: a falu, ahol a becsapódás történt, nagyon közel, négy kilométerre van a határtól.

Megjegyezte: az ukránok az SZ-300-as légvédelmi rakétarendszert használják, amely reagál az orosz repülőgépekről érkező rakétákra, és próbálja megakadályozni, hogy azok célba jussanak. Hozzátette: ez nem a legkorszerűbb rendszer, és az is elképzelhető, hogy egy rakéta meghibásodott.

Kizárható, hogy ez szándékos orosz támadás lett volna - jelentette ki a szakértő, hozzátéve, nagyon alaposan ki kell vizsgálni az esetet és "teljesen értelmetlen megérzések alapján véleményt mondani".

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×