eur:
395.75
usd:
372.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) kormányülést tart a Karmelita kolostorban 2022. november 16-án. A miniszterelnök úgy döntött: a Védelmi Tanács kedd esti tanácskozása után a kormányülésen is részletesen értékelik az orosz-ukrán háború legújabb fejleményeit, azt követően, hogy Lengyelországban vélhetően rakétabecsapódás történt, és szintén rakétatámadás következtében leállt a Barátság olajvezeték.
Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor a Twitteren üzent a lengyeleknek

A miniszterelnök teljes támogatásáról biztosította Mateusz Morawieczki kormányfőt.

„Nyugodtan és minden részletre kiterjedően kell kivizsgálnunk a przewodowi robbanásokat. Egy dolog biztos: Magyarország határozottan kiáll Lengyelország mellett. Tegnap jeleztem Mateusz Morawieczki kormányfőnek, hogy mindenben támogatom” – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Twitteren szerda délelőtt.

A lengyel–ukrán határhoz közeli településen két ember meghalt, amikor kedd délután 15 óra 40 perckor rakéta csapódott egy traktorba. A magyar kormányfő az eset – és a Barátság kőolajvezeték leállása miatt – kedd este összehívta a védelmi tanácsot, majd a szerdai kormányülésen is napirendre kerültek az orosz–ukrán háború legújabb fejleményei.

A miniszterelnök a Facebook-oldalán minderről azt írta: „Higgadtságra van most szükség.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×