eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
2020. február 27-én készült kép Dmitrij Peszkovról, a Kreml szóvivőjéről a moszkvai Dream Island élménypark avatóünnepségén. 2020. május 12-én Dmitrij Peszkovot kórházba szállították koronavírus-fertőzéssel.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Samil Zumatov

Moszkva dicséri Washington higgadtságát

A Kreml szóvivője elismerően nyilatkozott arról, hogy az amerikai vezetés milyen visszafogottan kezeli a lengyelországi rakétabalesetet.

A BBC idézte Dmitrij Peszkovot, aki figyelemre méltónak és a profinak nevezte amerikai elnök reakcióját. Joe Biden korábban azt mondta, nem tartja valószínűnek, hogy orosz támadás történt volna.

A Kreml szóvivője ugyanakkor bírálta Lengyelországot, és egy sor más államot, amiért azok - szerinte - hisztérikusan reagáltak a történtekre.

"Az ilyen féktelen reagálás azt mutatja, hogy soha nem szabad sietni az értékeléssel, a helyzetet felforrósító kijelentésekkel. Különösen ilyen kritikus pillanatokban. És (nem szabad) pontos információk nélkül nyilatkozni" - mondta Peszkov az MTI tudósítása szerint.

Azt mondta,

nincs tudomása róla, hogy az orosz hatóságok az incidenssel kapcsolatban kapcsolatba léptek volna az Egyesült Államokkal vagy a NATO-val.

Közölte, hogy Oroszország céljai a keddi rakétacsapások után sem változtak meg Ukrajnában.

Ugyancsak a BBC számolt be arról, a moszkvai védelmi minisztérium képviselője is kizárta, hogy az oroszoknak közük lenne a lengyelországi balesethez. Igor Konasenkov tábornok azt mondta: még az Ukrajnát ért legutóbbi orosz légitámadások is legalább 35 kilométerre voltak a lengyel határtól. A tábornok "a helyzet eszkalálását szolgáló, szándékos provokációnak" minősítette azt, hogy az oroszokat vádolják a lengyel falut ért támadással.

Szerda délután 3 órakor rendkívüli Aréna adás foglalkozik a lengyelországi incidenssel.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×