eur:
389.43
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Hadi Matar 24 éves New Jersey-i férfi, Salman Rushdie indiai származású brit-amerikai író merénylője (j2) kirendelt ügyvédje, Nathaniel Barone (k) társaságában vád alá helyezési eljárásán a Chautauqua megyei bíróságon, a New York állambeli Mayville-ben 2022. augusztus 13-án. Matart azzal vádolják, hogy késsel megtámadta Rushdie-t, mielőtt megkezdte előadását a Chautauquai Intézetben augusztus 12-én. Rushdie-ra 1989-ben Irán akkori vallási vezetője, Ruhollah Khomeini ajatollah iszlám halálos ítéletet, fatvát mondott ki az egy évvel korábban megjelent, Iránban istenkáromlás miatt betiltott könyve, a Sátáni versek miatt.
Nyitókép: MTI/AP/Gene J. Puskar

Vád alá helyezték Salman Rushdie merénylőjét - fotók

Hadi Matar az elkövető, a 24 éves New Jersey-i férfit vád alá helyezték.

Rushdie-t pénteken egy előadáson késsel támadott meg egy férfi New Yorkban.

A 75 éves szerzőt egy nyilvános eseményen tartott pódiumbeszélgetésen érte a támadás a New York-i Chautauqua Intézetben, az eseményen az üldöztetésnek kitett írók helyzetéről volt szó.

Az erőszakos incidenst követően helikopterrel szállították egy pennsylvaniai kórházba, ahol megműtötték.

A támadás elkövetőjét, egy 24 éves férfit, a New Jersey-ben élő Hadi Matart a rendőrség őrizetbe vette. Emberölés kísérletével, valamint halálos fegyverrel elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják.

Védője azt közölte, hogy Matar ártatlannak vallotta magát, de együttműködőnek mutatkozott a hatóságokkal. Tettének indítéka egyelőre nem ismert.

Sajtójelentések szerint a muszlim vallású férfi az iráni rezsim szimpatizánsa.

Hadi Matar 24 éves New Jersey-i férfi, Salman Rushdie indiai származású brit-amerikai író merénylője látható a fotókon vád alá helyezési eljárásán a Chautauqua megyei bíróságon, a New York állambeli Mayville-ben 2022. augusztus 13-án.

Matart azzal vádolják, hogy késsel megtámadta Rushdie-t, mielőtt megkezdte előadását a Chautauquai Intézetben augusztus 12-én.

Rushdie-ra 1989-ben Irán akkori vallási vezetője, Ruhollah Khomeini ajatollah iszlám halálos ítéletet, fatvát mondott ki az egy évvel korábban megjelent, Iránban istenkáromlás miatt betiltott könyve, a Sátáni versek miatt.

Mayville, 2022. augusztus 14.
Hadi Matar 24 éves New Jersey-i férfi, Salman Rushdie indiai származású brit-amerikai író merénylője vád alá helyezési eljárásán a Chautauqua megyei bíróságon, a New York állambeli Mayville-ben 2022. augusztus 13-án. Matart azzal vádolják, hogy késsel megtámadta Rushdie-t, mielőtt megkezdte előadását a Chautauquai Intézetben augusztus 12-én. Rushdie-ra 1989-ben Irán akkori vallási vezetője, Ruhollah Khomeini ajatollah iszlám halálos ítéletet, fatvát mondott ki az egy évvel korábban megjelent, Iránban istenkáromlás miatt betiltott könyve, a Sátáni versek miatt.
MTI/AP/Gene J. Puskar
Hadi Matar 24 éves New Jersey-i férfi, Salman Rushdie indiai származású brit-amerikai író merénylője vád alá helyezési eljárásán a Chautauqua megyei bíróságon, a New York állambeli Mayville-ben 2022. augusztus 13-án. MTI/AP/Gene J. Puskar
Mayville, 2022. augusztus 14.
Hadi Matar 24 éves New Jersey-i férfi, Salman Rushdie indiai származású brit-amerikai író merénylője vád alá helyezési eljárására érkezik a Chautauqua megyei bíróságra a New York állambeli Mayville-ben 2022. augusztus 13-án. Matart azzal vádolják, hogy késsel megtámadta Rushdie-t, mielőtt megkezdte előadását a Chautauquai Intézetben augusztus 12-én. Rushdie-ra 1989-ben Irán akkori vallási vezetője, Ruhollah Khomeini ajatollah iszlám halálos ítéletet, fatvát mondott ki az egy évvel korábban megjelent, Iránban istenkáromlás miatt betiltott könyve, a Sátáni versek miatt.
MTI/AP/Gene J. Puskar
MTI/AP/Gene J. Puskar

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×