eur:
391
usd:
366.15
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Az éhezéstől akkora volt az anorexiás professzor szíve, mint egy gyereké

Évtizedekig csak édességeken és kávén élt az a brit pszichológus professzor, aki a minap veszítette el az anorexia elleni harcot, és 49 évesen váratlanul elhunyt. A halottkémi vizsgálatból kiderült, hogy Rosemary Pope szíve az éhezéstől akkorára zsugorodott, mint egy gyermeké.

Az elismert és kivételes képességű brit akadémikus a betegség ellen a munkába menekült, és még a kollégái sem sejtették, hogy 30 évig küzdött anorexiával. A szervezete azonban csak most mondta fel a szolgálatot, mert már nem bírta a megfeszített munkát, amelyet a Bournemouth-i Egyetem egyik legfőbb vezetőjeként kellett végeznie.

A vizsgálat során a professzor 50 éves fivére elmondta, hogy Rosemary étkezési problémái még kamaszkorában kezdődtek. "Tökéletesen tisztában voltunk azzal, hogy evési rendellenességgel küzd, de azt nem hittük volna, hogy ez végül a halálát okozza" - jelentette ki Michael Pope.

Elmesélte azt is, hogy a húga minden erejével igyekezett nem enni. Előfordult, hogy meghívta a családot vacsorázni - de ő kiment a szobából, míg a többiek ettek.

Az asszony soha nem ment férjhez, és gyermeke sem volt, kizárólag a karrierjével foglalkozott. Előbb diplomát szerzett, majd ledoktorált pszichológiából, amelynek nemzetközi hírű tudósa lett.

Idén januárban elkapta a főként lázat és hányást okozó norovírus, s a betegség következtében a szokásosnál is soványabb lett. A kollégái ugyan komolyan aggódtak érte, de ő nem volt hajlandó orvoshoz menni. Március 21-én holtan találta az öccse a lakásában.

A 147 centi magas asszony valószínűleg egy nappal korábban, akkor esett össze, amikor hazaéret a vásárlásból. Hipoglikémia alakult ki nála - vagyis a normnális érték alá csökkent a vércukorszintje. Valószínűleg ettől esett kómába, majd megállt a szíve. A halottkémi jelentés szerint azonban a halál valódi oka az anorexia nervosa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×