eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
Nyitókép: bhc.hu

Új magánkórházat épít a Budai Egészségközpont

Két és fél év alatt jelentősen bővül a Budai Egészségközpont Királyhágó úti telephelye, amely 2027-től valódi kórházként üzemel tovább.

2027 elejére készül el a Budai Egészségközpont mintegy 62 milliárd forintos beruházása, egy új épülettömb a Királyhágó utcai centrumban – mondta Csernavölgyi István vezérigazgató, hozzátéve, a projekt 26 milliárd forintos állami támogatásból és 36 milliárd forint önerőből valósul meg. Arról is beszélt, hogy a beruházás nem 3-4 évre szól, a cél, hogy generációkon keresztül a gerincgyógyászati és mozgásszervi ellátások kapcsán hosszú távú megoldást adjanak.

A vezérigazgató arra is emlékeztetett, hogy az intézményben a magánellátás mellett 2022-ben 23, tavaly további 32 százalékkal nőtt a NEAK által finanszírozott ellátások száma, ami így tavaly meghaladta a 67 ezret. Kiemelte, hogy állami és privát ellátást is kínáltak eddig és a jövőben is, de az új fejlesztés révén kettéválik a kórház. "Semmi köze nem lesz a kettőnek egymáshoz, térben, időben, humán erőforrásban, eszközparkban teljesen szétválasztott módon fog működni a jövőben" – tette hozzá.

Az átépítés és bővítés energia- és környezettudatos új komplexumot hoz létre ablakcserékkel, épületszigeteléssel és hőszivattyús fűtéssel, és Csernavölgyi István számokkal is bemutatta, mekkora lesz a változás: a jelenlegi 7 műtő helyett 15 műtő lesz, a 150 ágyból 250 ágy lesz, 55 rendelőből 87, a 18 ezer négyzetméteres jelenlegi alapterület 35 500 négyzetméterre nő.

"A Királyhágó utcai tömb az átépítés és bővítés után valódi kórházként üzemel majd sürgősségi és húszágyas intenzív osztállyal, illetve mentőbejáróval" – tette hozzá Csernavölgyi István.

A fejlesztés a szakmai stábot is érinti, a jelenlegi 950 fős munkavállalói létszám a felével emelkedhet 2027-re. Arról is beszélt a vezérigazgató, hogy a kórházfejlesztéssel párhuzamosan a járóbeteg-ellátást is fejlesztik, melynek keretében egy új, 2200 négyzetméteres járóbeteg-ellátó helyszínt is kialakítanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×