eur:
387.7
usd:
363.57
bux:
55589.52
2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella
Fotó Suhajda Szilárdról a hegymászó emlékére rendezett gyertyagyújtáson a magyar hegymászók és barlangászok emlékhelyének sziklájánál Budapesten, a Szemlőhegyi-barlangnál 2023. május 30-án. Suhajda Szilárdot nem találta meg a Mount Everesten a keresésére május 26-án reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Könnyeivel küszködött Suhajda Szilárd felesége a budapesti megemlékezésen

Ezrek búcsúztak el Suhajda Szilárdtól a budapesti Szemlőhegyi-barlang feletti kis parkban. A szervezők azt kértek, hogy ne feketében, hanem színes ruhákban érkezzenek az embereke.

A Pusztaszeri útról csupán néhány tucat lépcső vezet fel az emlékhelyhez, a nem gyakorlott túrázók mégis erősen lihegtek, mire felértek a 200 méteren található parkba, így talán még könnyebben tudták értékelni Suhajda fantasztikus teljesítményét, aki 44-szer magasabbra jutott - írja a Mandiner.

A Blikk az expedíció kommunikációs vezetőjét idézte, aki a helyszínen mondott néhány szót: "A magyar hegymászók számára ez egy szent hely, itt szoktunk emlékezni és felidézni a régi ,szép időket kiváló mászóinkkal kapcsolatban.

Most Suhajda Szilárd tiszteletére gyűltünk össze.

Szeretnénk örömteli gondolatokkal emlékezni rá: nagyon sokan vannak, akik végigkövették Szilárd pályafutását, vagy éppen a mostani expedícióját. Gondoljunk együtt Szilárdra, képzeljük most magunkat a magas hegyek közé és legyünk egy picit együtt, figyeljünk egymásra".

Budapest, 2023. május 30.
Mécsesek Suhajda Szilárd hegymászó emlékére rendezett gyertyagyújtáson a magyar hegymászók és barlangászok emlékhelyének sziklájánál Budapesten, a Szemlőhegyi-barlangnál 2023. május 30-án. Suhajda Szilárdot nem találta meg a Mount Everesten a keresésére május 26-án reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést.
MTI/Lakatos Péter
Mécsesek Suhajda Szilárd hegymászó emlékére rendezett gyertyagyújtáson a magyar hegymászók és barlangászok emlékhelyének sziklájánál Budapesten, a Szemlőhegyi-barlangnál 2023. május 30-án. Suhajda Szilárdot nem találta meg a Mount Everesten a keresésére május 26-án reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést. MTI/Lakatos Péter

Ezután csak a legközvetlenebb barátok, ismerősök mentek oda Suhajda feleségéhez, Legindi Tímeához, aki emberfeletti lelkierővel állta végig a több órát, ám ő volt talán az egyedüli, aki el-elsírta magát.

A Naphíre azt említette meg, hogy a búcsúzók között Száraz Dénes is feltűnt a kisfiával. A színész még 2017-ben kísérte el a hegymászót a Mount Everest alaptáborába, majd még 5340 méter magasságig.

A magyar hegymászó emlékére szerdán 17 és 20 óra között, a Nagy-Kevély csúcsán is szerveznek egy búcsúztatást - ezt már a Népszava említette meg.

Pénteken Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció vezetője lesz az InfoRádió Aréna című műsorának vendége. A beszélgetés 18 órától hallgatható meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.22. péntek, 18:00
Vecsei Miklós
felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke
Rupert Murdoch lemondott, fiára bízta médiabirodalmát

Rupert Murdoch lemondott, fiára bízta médiabirodalmát

Rupert Murdoch médiamogul, aki Ausztráliától az Egyesült Államokig terjedő globális birodalmat épített, lemondott a Fox Corporation és a News Corporation elnöki tisztségéről. Ezzel hét évtizedes médiaipari karrierje ért véget. Fia, Lachlan Murdoch veszi át a News Corporation elnöki tisztségét, és továbbra is betölti a Fox elnöki és vezérigazgatói szerepét. A lépés várhatóan megszilárdítja Lachlan Murdoch pozícióját a médiakonglomerátum vezetőjeként, és véget vet a Murdoch-családon belüli utódlással kapcsolatos találgatásoknak - írja a Reuters.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 21. 17:51
2023. szeptember 21. 17:39
×
×
×
×