eur:
393.32
usd:
367.35
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Fotó Suhajda Szilárdról a hegymászó emlékére rendezett gyertyagyújtáson a magyar hegymászók és barlangászok emlékhelyének sziklájánál Budapesten, a Szemlőhegyi-barlangnál 2023. május 30-án. Suhajda Szilárdot nem találta meg a Mount Everesten a keresésére május 26-án reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Könnyeivel küszködött Suhajda Szilárd felesége a budapesti megemlékezésen

Ezrek búcsúztak el Suhajda Szilárdtól a budapesti Szemlőhegyi-barlang feletti kis parkban. A szervezők azt kértek, hogy ne feketében, hanem színes ruhákban érkezzenek az embereke.

A Pusztaszeri útról csupán néhány tucat lépcső vezet fel az emlékhelyhez, a nem gyakorlott túrázók mégis erősen lihegtek, mire felértek a 200 méteren található parkba, így talán még könnyebben tudták értékelni Suhajda fantasztikus teljesítményét, aki 44-szer magasabbra jutott - írja a Mandiner.

A Blikk az expedíció kommunikációs vezetőjét idézte, aki a helyszínen mondott néhány szót: "A magyar hegymászók számára ez egy szent hely, itt szoktunk emlékezni és felidézni a régi ,szép időket kiváló mászóinkkal kapcsolatban.

Most Suhajda Szilárd tiszteletére gyűltünk össze.

Szeretnénk örömteli gondolatokkal emlékezni rá: nagyon sokan vannak, akik végigkövették Szilárd pályafutását, vagy éppen a mostani expedícióját. Gondoljunk együtt Szilárdra, képzeljük most magunkat a magas hegyek közé és legyünk egy picit együtt, figyeljünk egymásra".

Budapest, 2023. május 30.
Mécsesek Suhajda Szilárd hegymászó emlékére rendezett gyertyagyújtáson a magyar hegymászók és barlangászok emlékhelyének sziklájánál Budapesten, a Szemlőhegyi-barlangnál 2023. május 30-án. Suhajda Szilárdot nem találta meg a Mount Everesten a keresésére május 26-án reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést.
MTI/Lakatos Péter
Mécsesek Suhajda Szilárd hegymászó emlékére rendezett gyertyagyújtáson a magyar hegymászók és barlangászok emlékhelyének sziklájánál Budapesten, a Szemlőhegyi-barlangnál 2023. május 30-án. Suhajda Szilárdot nem találta meg a Mount Everesten a keresésére május 26-án reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést. MTI/Lakatos Péter

Ezután csak a legközvetlenebb barátok, ismerősök mentek oda Suhajda feleségéhez, Legindi Tímeához, aki emberfeletti lelkierővel állta végig a több órát, ám ő volt talán az egyedüli, aki el-elsírta magát.

A Naphíre azt említette meg, hogy a búcsúzók között Száraz Dénes is feltűnt a kisfiával. A színész még 2017-ben kísérte el a hegymászót a Mount Everest alaptáborába, majd még 5340 méter magasságig.

A magyar hegymászó emlékére szerdán 17 és 20 óra között, a Nagy-Kevély csúcsán is szerveznek egy búcsúztatást - ezt már a Népszava említette meg.

Pénteken Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció vezetője lesz az InfoRádió Aréna című műsorának vendége. A beszélgetés 18 órától hallgatható meg.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: a legerősebb a Fidesz, de hat induló is megugorhatja a küszöböt az EP-választáson

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyedének támogatottságára számíthatott; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss közvélemény-kutatásából. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort, a Závecz Research ügyvezetőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×