eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Suhajda Szilárd hegymászó, a Magyar Everest Expedíció 2017 tagja útban az Everest alaptábor felé a nepáli Namche Bazaar közelében 2017. április 1-jén. Az expedíció célja a Föld legmagasabb csúcsa, a 8848 méter magas Mount Everest (Csomolungma) elérése oxigénpalack nélkül, elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében.
Nyitókép: Mohai Balázs

Magyar mászókollégája fényképezte le utoljára Suhajda Szilárdot – fotó

Price Márton kifejezetten jó erőben látta a halálzónában a magyar expedíciós mászót.

Előkerült az utolsó, Mount Everesten készült fénykép Suhajda Szilárd expedíciós hegymászóról, készítője az a Price Márton, aki kevéssel korábban jutott fel magyarként a Csomolungma csúcsára, de oxigén segítségével.

A találkozás akkor történt - 7500 méter fölött, tehát a hegymászók által "halálzónaként" számon tartott területen -, amikor a Mount Everestet a legfiatalabb magyarként meghódító Price még szintén felfelé, de oxigénnel mászott, Suhajda viszont serpa és extra oxigén nélkül.

A találkozáskor Price egy dolgot tanácsolt Suhajdának: akkor másszon, amikor mások is lesznek. De hozzátette, az eltűntként számontartott magyar kiváló kondícióban volt, ráadásul az is kiderült, hogy épp a csúcstámadáskor kiváló idő volt, jó látási viszonyok és szinte szélcsend.

Suhajda Szilárd GPS-e múlt hét szerdán "jelentkezett be" a Mount Everestről, csaknem 8800 méteres tengerszint feletti magasságból, a Hillary-lépcső alja tájáról. Kevéssel később többen is még életjeleket mutatva látták a környéken, de mintha kicsúszott volna a mászókötélpályáról, egy sziklán helyezkedett el. A keresésére küldött 3 serpa és 1 helikopter annak tudatában indult felé, hogy holléte ismert volt, ám mire elértek a helyhez, a magyar mászó már nem volt ott. Kizárták, hogy életben van.

Pénteken Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció vezetője lesz az InfoRádió Aréna című műsorának vendége. A beszélgetés 18 órától hallgatható meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×