eur:
390.36
usd:
368.53
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
Suhajda Szilárd hegymászó, a Magyar Everest Expedíció 2017 tagja útban az Everest alaptábor felé a nepáli Namche Bazaar közelében 2017. április 1-jén. Az expedíció célja a Föld legmagasabb csúcsa, a 8848 méter magas Mount Everest (Csomolungma) elérése oxigénpalack nélkül, elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében.
Nyitókép: Mohai Balázs

Magyar mászókollégája fényképezte le utoljára Suhajda Szilárdot – fotó

Price Márton kifejezetten jó erőben látta a halálzónában a magyar expedíciós mászót.

Előkerült az utolsó, Mount Everesten készült fénykép Suhajda Szilárd expedíciós hegymászóról, készítője az a Price Márton, aki kevéssel korábban jutott fel magyarként a Csomolungma csúcsára, de oxigén segítségével.

A találkozás akkor történt - 7500 méter fölött, tehát a hegymászók által "halálzónaként" számon tartott területen -, amikor a Mount Everestet a legfiatalabb magyarként meghódító Price még szintén felfelé, de oxigénnel mászott, Suhajda viszont serpa és extra oxigén nélkül.

A találkozáskor Price egy dolgot tanácsolt Suhajdának: akkor másszon, amikor mások is lesznek. De hozzátette, az eltűntként számontartott magyar kiváló kondícióban volt, ráadásul az is kiderült, hogy épp a csúcstámadáskor kiváló idő volt, jó látási viszonyok és szinte szélcsend.

Suhajda Szilárd GPS-e múlt hét szerdán "jelentkezett be" a Mount Everestről, csaknem 8800 méteres tengerszint feletti magasságból, a Hillary-lépcső alja tájáról. Kevéssel később többen is még életjeleket mutatva látták a környéken, de mintha kicsúszott volna a mászókötélpályáról, egy sziklán helyezkedett el. A keresésére küldött 3 serpa és 1 helikopter annak tudatában indult felé, hogy holléte ismert volt, ám mire elértek a helyhez, a magyar mászó már nem volt ott. Kizárták, hogy életben van.

Pénteken Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció vezetője lesz az InfoRádió Aréna című műsorának vendége. A beszélgetés 18 órától hallgatható meg.

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×