INFORÁDIÓ
2022. január 22. szombat
Artúr, Vince

budapest

2022.01.20. 18:51

Részletes információk az időalapú "BKV-jegyről"

Márciustól időlapú menetjeggyel is lehet utazni Budapesten, új vizsgálóbizottság alakulhat és megvalósulhat a fővárosi cégek béremelése is - ezekről is dönthet a fővárosi közgyűlés a jövő héten.
2022.01.20. 17:40

Ellentétes nyilatkozatok érkeznek a Városházáról prémiumügyben

Újabb ellentmondásos helyzet alakult ki a Városháza feltételezett eladása körül. Sajtóhírek szerint a fővárosi önkormányzat tagadta a vagyonkezelő vezetőjének jutalmát, a főpolgármester a jutalomról beszélt, a helyettese pedig tagadta, hogy lett volna prémium év végén.
2022.01.18. 21:46

Az utasfortalom és a cargo sem a régi Ferihegyen, de ellenkező előjellel

2021-ben a Budapest Airport a második olyan évét zárta, amelyre a koronavírus-járvány súlyosan rányomta a bélyegét. A pandémiás környezetben az utasforgalom éves szinten továbbra is csak a járvány előtti szint egyharmadát érte el, ha azonban az elmúlt néhány hónapot vesszük figyelembe, már a járvány előtti szint felét is meghaladta. A légi áruszállítás területén viszont a cargo mennyiség soha nem látott rekordokat döntött.
2022.01.16. 10:40

Halálos baleset történt Budapesten

Halálra gázolt egy embert vasárnap délelőtt a Nyíregyházáról a Nyugati pályaudvarra tartó sebesvonat Kőbányán, a Kőér utcai vasúti átjárónál - közölte a Mávinform az MTI-vel.
2022.01.14. 14:50

Súlyos gond van az agglomerációba költözésekkel, kongatják a vészharangot

Az agglomerációs településekre lassan olyan sokan költöznek ki Budapestről, hogy kezelhetetlen helyzet alakul ki – hangsúlyozta a főpolgármester a főváros környéki polgármesterekkel egyetemben, akikkel közös fellépést sürgetnek. Egyes települések új építési szabályokat alkotnak, míg mások elmondásuk szerint tehetetlenül nézik a náluk zajló folyamatot, építésügyi hatósági jogkör hiányában. Ki épít és kinek a költségén az új lakóknak közműveket, utakat, mi lesz az autós ingázással és egyáltalán, hol és milyen ingatlanok épülhetnek?
2022.01.07. 07:29

A mamutfenyők és a Nádas-tó miatt aggódnak a budakeszi buszsáv kapcsán

Budakeszi polgármestere a civilekkel és a lakossággal is egyeztetést kezd a Budapest Fejlesztési Központ útvonalterveiről, és javaslatokat vár alternatívákra is. A Nádas-tó Őrzői Civil Összefogás szerint ugyanis veszélyben van két természetvédelmi terület is Budakeszin az új út miatt, amelynek minden nyomvonala valamilyen módon érinti a mamutfenyők és a helyi természeti oltalom alatt álló Nádas-tó környezetét.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018