eur:
394.36
usd:
370.48
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Unsplash.com

Újabb, közismert áldozata van a hegymászásnak

Holtan találtak rá Luis Stitzinger tapasztalt német hegymászóra a világ harmadik legmagasabb hegycsúcsán a Himalájában.

A hegyivezetőként és síoktatóként is ismert Stitzingert csütörtökön nyilvánították eltűntnek. Az 54 éves hegymászó korábban egyedül vágott neki a 8586 méter magas Kancsendzönga meghódításának India és Nepál határán.

Luis Stitzinger a magashegyi síelés mestere volt, például lesíelt a Lenin-csúcsról is.

Holttestét 8400 méteren találták meg, és öt serpa hozta le földi maradványait - közölte a Himalayan Times című helyi lap Mingma serpára, a Seven Summit Treks vezetőjére hivatkozva, akinek cége Stitzinger expedícióját szervezte.

Úgy tudni, az extrémsportokat kedvelő hegymászó oxigénpalack nélkül indult útnak, azt tervezte, hogy még a mostani szezonban sítalpakon ereszkedik le a Kancsendzöngáról. Korábban hét, több mint 8000 méter magas hegyen is síelt már, és időnként felesége, a szintén képzett hegymászó Alix von Melle is elkísérte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum látszólag a mai nap is kitarthat, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és a határidős indexek állása alapján Európában is pozitív nyitás jöhet. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×