eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Fotó: A Párbeszéd közösségi oldala

Kölcsey-igazgató az elbocsátásokról: „ha jogszabályokból következik is, az íratlan törvényeken fennakad”

Fazekas Csaba Facebook-posztban reagált arra, hogy tankerület rendkívüli felmentéssel elbocsátotta öt kollégáját.

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból korábban öt tanárt távolított el rendkívüli felmentéssel a tankerület, miután részt vettek a pedagógusok jogaiért és az oktatás reformjáért szervezett polgári engedetlenségi akciókban, ami miatt előtte írásbeli figyelmeztetést kaptak szintén a tankerülettől.

A kirúgott tanárok között van Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom alapítója és Palya Tamás is.

Fazekas Csaba, a gimnázium igazgatója a Facebookon tett közzé az ügyben bejegyzést.

„Értem, hogy az intézkedést figyelmeztetés előzte meg, és a jogszabályokból következett. De tetteink hátterében ezeknél magasabb rendű elveknek kell állniuk. Mérlegelni kellett volna, hogyan állja meg a helyét a döntés az emberiesség nézőpontjából.

Az iskolában 34 éve dolgozó és 6 hónappal a nyugdíjazás előtt álló kolléganő rendkívüli felmentése kegyetlen, embertelen dolog volt

szerintem. Mi, tanárok, nem szoktunk a ballagás előtti hónapokban kizárni diákot az iskolából, akkor sem, ha súlyosan megszegi a házirendet. Mert tudjuk, hogy az érintett szabályszegése a mi kudarcunk is” – írja az igazgató.

Azt írja, az igazságszolgáltatásnak, a bírói gyakorlatnak is fontos eleme a mérlegelés. Ezt írja a tankerület döntéséről a posztja végén: „Még ha jogszabályokból következik is, az íratlan törvényeken fennakad.”

Fazekas Csaba bejegyzése:

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×