eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Hajnalban tüntetés kezdődött a budai Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt

Az egyik elbocsátott pedagógus hétfőn is bemegy tanítani.

A Telex tudósítása szerint pedagóguspárti tüntetés kezdődött hétfő hajnalban a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt, "Ne rúgjátok ki a tanárainkat!" felszólítással.

A demonstrációt a Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom szervezte.

A részt vevőket arra kérték, hogy hozzanak magukkal kockás szalagot, az elbocsátott tanárok visszavételét követelik a tankerülettől.

A tudósítás szerint már a reggel 7.30-as kezdés előtt százak várakoztak az iskola előtt.

Az eseményre több ismert politikus is kiment, többek között ott volt Soproni Tamás, a kerület momentumos polgármestere, Pikó András, VIII. kerületi polgármester, Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője és Karácsony Gergely, főpolgármester is.

Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanára azt mondta: olyan lelkiállapotban van, hogy nem készült beszéddel. Ő még nem vette át a levelét, amiben valószínűleg a felmondása van. Azt mondta: ő be fog menni ma tanítani, mert "mi tanárok vagyunk, és tanárok is maradunk, ezt nem lehet tőlünk elvenni, az állásunkat igen".

Hozzátette: hétfőn délután háromkor több kollégája el fog menni a Belügyminisztériumhoz a követeléseikkel. A tömeg ezután elénekelte a „Bella Ciao” és a „Mi vagyunk a Grund!” című dalt, ami a pedagógus-tiltakozások „himnusza” lett.

Már pénteken több százan tiltakoztak a Kölcsey előtt.

A tankerületek már korábban is jelezték, hogy szerintük a gyerekek tanulni járnak az iskolába, az órák elmaradása viszont korlátozza a tanulók tankötelezettségének teljesítését. Minden tanár, aki részt vesz a polgári engedetlenségben, kirúgással fenyegető levelet kap a tankerületektől.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×