eur:
395.88
usd:
372.83
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook/Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter: a számok alapján nem nekem kell visszalépnem

Csütörtökig eldől, hogy melyik kormányfőjelölt indul az ellenzéki előválasztás második fordulójűban.

A számok alapján nem nekem kell visszalépni, de ezt közösen kell megbeszélni - mondta az ATV Startban Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje annak kapcsán, hogy a Medián friss felmérése szerint őt többen támogatják, mint Karácsony Gergelyt. A friss HVG-ben megjelenő kutatás szerint ugyanis szavazni szándékozók körében Dobrev Klára 37, Márki-Zay Péter 33, Karácsony Gergely 24 százalékon áll.

Márki-Zay Péter szerint a Medián mérésének mindannyiuk számára mérvadónak kell lennie. Saját felmérésük is lesz, és a számokat elemezve kell dönteni arról, hogy ki lép vissza a miniszterelnök-jelölti verseny második körétől.

A hódmezővásárhelyi polgármester és Karácsony Gergely szerdán is egyeztet egymással. Csütörtökig dönteni kell arról, hogy ki indul a második fordulóban - vélekedett.

Márki-Zay Péter szerint a jelenlegi jelöltek közül ő a legesélyesebb Orbán Viktorral szemben, mivel – úgy vélte – kizárólag ő rendelkezik kellő tartalékkal, a kiábrándult fideszesek is meg tudja szólítani.

Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter az elmúlt napokban többször is egyeztetett, és megállapodtak abban, hogy közösen indulnak a második fordulóban, de ezt az előválasztás lebonyolításáért felelős szervezet nem engedte. Márki-Zay Péter szerint a DK és a Jobbik akadáloyzta meg az Országos Előválasztási Bizottságban a közös indulást.

Az előválasztás második fordulóját október 10. és 16. között tartják a három továbbjutó miniszterelnök-jelölttel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×