eur:
392.21
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Facebook/Fekete-Győr András

Bizalmi szavazást kezdeményezett maga ellen Fekete-Győr András

Ezt a Momentum miniszterelnök-jelöltje a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, miután nem jutott tovább az előválasztás második fordulójába.

A politikus azt írja, a médiában az előválasztási eredmények tükrében megindult a találgatás arról, hogy le fogok-e mondani a pártelnöki tisztségemről, ám a találgatások nem vezetnek sehova, ezért tiszta vizet önt a pohárba.

"Sajnos nem sikerült demonstrálnom a kormányzóképességet, és nem sikerült esélyes jelöltté válnom az első forduló végéig" - írta, hozzátéve, hogy a kampányban elkövetett hibáiból rengeteget tanult már eddig is és fog tanulni a későbbiekben is. "A legtöbb választói visszajelzés a fiatalságomra és a kormányzati tapasztalat hiányára irányult. Mindkettő jogos és mindkettő igaz", és e visszajelzések tükrében köszöni annak a 21 ezer embernek a megerősítést, akik viszont mindennek ellenére rá szavaztak - tette hozzá.

"A miniszterelnök-jelölti végeredményért mindenekelőtt én vagyok a felelős. Ezért 24 órával a véglegesített eredmények után, múlt hét péntek este bizalmi szavazást kezdeményeztem a Momentum Küldöttgyűlésénél a személyemet illetően. (...) A tagságot képviselő küldöttek tudják legjobban eldönteni azt, hogy velem szeretnék-e befejezni ezt a ciklust, vagy valaki mással" - írta a politikus, azzal együtt, hogy az eredménytől függetlenül nemcsak a Momentum, de az összefogás szövetsége is mindenben számíthat majd rá.

Megjegyezte még pártja előválasztási eredményével kapcsolatban, hogy a DK után a Momentum kapta a legtöbb szavazatot, így "Debrecentől Szegeden és Kecskeméten át Budafok-Tétényig és Zuglóig bezárólag 15 momentumos politikus vághat neki összellenzéki jelöltként a Fidesz legyőzésének".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×