eur:
393.46
usd:
368.01
bux:
66196.34
2024. április 24. szerda György
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Dobrev Klára kicsit zavarosnak találja riválisai közös indulását

A DK-s jelölt szerint nem lehet megtenni a szavazókkal, hogy ne tudják, kire is szavaznak a második körben.

Dobrev Klára az ATV-ben azt mondta, „kicsit zavaros javaslatnak” érzi, az ellenzéki előválasztás második fordulójában Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közösen akar indulni. A DK-s jelölt szerint ezt még nem gondolták teljesen végig, ugyanis az előválasztás második fordulójában végül egy jelöltet fognak választani. Nehéz eldönteni, hogy ki az, aki „elöl fog állni”, tudja, hogy ez nem könnyű, de ezt a politikában el kell dönteni - tette hozzá.

A DK politikusa úgy vélekedett, nem lehet megtenni a szavazókkal, hogy ne tudják, pontosan kire is szavaznak a második körben.

Arra a felvetésre, hogy csalódásnak tartja-e, hogy a Jobbik nem támogat senkit a második fordulóban, azt mondta: ez nem csalódás, hiszen a Jobbikkal ugyanúgy volt megállapodásuk, mint például a Momentummal is.

Az ATV műsorában megszólalt a Civil Választási Bizottság elnöke is a közös indulásról. Magyar György azt mondta: nem lehet egymás mellett Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely neve, nem indulhatnak együtt. "Bárki bármilyen megállapodást kötött, ezt ilyen értelemben a szavazólap nem fogja tükrözni" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×