eur:
394.42
usd:
369.55
bux:
65240.52
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook/Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter: az én lelkemen nem fog száradni semmi

A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje egyelőre nem lép vissza, de nem csinál hiúsági kérdést az indulásból.

A Fővám téren tartott gyűlést Márki-Zay Péter, az ellenzéki előválasztás második fordulójába a harmadik helyen bejutott miniszterelnök-jelölt.

Arról beszélt, hogy ellenzék megtisztulása volt az előválasztás, és a többség egy új ellenzékre szavazott.

Felidézte, hogy Karácsony Gergellyel megállapodtak az együttműködésben, csak abban nem tudtak megegyezni: hogy kinek van nagyobb esélye indulni majd jövő tavasszal Orbán Viktorral szemben. Úgy érzi, az új emberek bevonzására neki és a civileknek van nagyobb esélyük.

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint ha Dobrev Klára nyerné az előválasztást, az újabb fideszes kétharmadhoz vezetne, ezért arra kérte a DK-s szavazókat, hogy olyan jelöltet támogassanak, aki a legnagyobb eséllyel tudja legyőzni Orbán Viktort.

„Rajtam nem fog száradni egy Dobrev Klára-győzelem és ezáltal Orbán Viktor újabb négyéves kormányzása”

– mondta Márki-Zay Péter, és hozzátette, nem csinál hiúsági kérdést az indulásból. Ha Karácsony Gergely nem lép vissza a javára, akkor ő az utolsó pillanatban félrerántja a kormányt, de reméli, hogy meggyőzik a főpolgármestert. Többször is megismételte a hallgatóságnak, hogy kéri, fogadják el a döntést.

„Nem az számít, hogy kinek a neve van elől, hanem hogy milyen programmal tudják leváltani Orbán Viktort” – emelte ki a jelölt, aki arról is beszélt, hogy a 2010 előtti világot sem akarja visszahozni.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×