eur:
392.37
usd:
365.46
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Jakab Péter EP-képviselőjelölt a párt szolnoki kampányzáró rendezvényén 2019. május 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Döntött a Jobbik, kit támogat az előválasztás második fordulójában

A miniszterelnök-jelöltek versenyéből kieső pártelnök, Jakab Péter ismertette az elnökség dontését.

Ma összeült a Jobbik elnöksége, hogy megvitassuk, kit támogatunk az előválasztás második fordulójában. A döntés megszületett: benneteket, választókat – írja Jakab Péter a Facebook-oldalán. A Jobbik elnöke az ellenzéki előválasztás első fordulójában negyedik lett a miniszterelnök-jelöltek versenyében, így nem jutott a második körbe, ott Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter indulhat. Jakab Péter a szavazatszámlálás után, amikor kiderült, hogy Karácsony és Márki-Zay egyeztet arról, hogy egyesítik erőiket, még arról beszélt, hogy szerinte nagy hiba, ha ketten összefognak a legtöbb szavazatot szerző győztes, Dobrev Klára ellen a folytatásban.

Most azonban ettől jelentősen eltérő üzenetet fogalmazott meg a pártelnök.

"Továbbra is tartjuk magunkat az előválasztás és az összefogás szellemiségéhez: akit Ti megneveztek közös miniszterelnök-jelöltnek, azt fogjuk teljes mellszélességgel támogatni, a döntésetekben pedig nem kívánunk benneteket befolyásolni. Ne azért szavazzatok valakire, mert én azt mondom, hanem azért, mert őt tartjátok a legjobb, legfelkészültebb, legalázatosabb jelöltnek" – írta Jakab Péter.

Egyben szólt a még versenyben lévő miniszterelnök-jelöltekhez is: ne egymással szemben határozzák meg magukat, ne a másikat támadják, mert azzal a másik szavazótáborát is támadják. Ne széthúzzanak, hanem őrizzék meg azt az összefogást, amit oly sokan építettünk az elmúlt években. A győzelemhez mindenkire szükség van, vigyázzunk hát egymásra. Ez a Jobbik elvárása, ez a választók elvárása – áll a posztban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×