eur:
393.84
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: YouTube/Oneindia News

Kiderült, mi okozta a titokzatos kék fényspirálokat az égen - videó

Pillanatok alatt tele lettek a rejtélyes látvánnyal a közösségi oldalak.

Szikrázó neonkék fényből álló spirálok jelentek meg az égen vasárnap este fél nyolc körül Új-Zéland déli szigetén. A közösségi oldalakra feltöltött képek és videók pörgették a találgatást, mi okozhatta a furcsa jelenséget.

A ködös kék fények ugyanis úgy néztek ki, mintha egy kis galaxis formálódna az égen.

Queenstownban, Aucklandben és Motuekában élő helyiek a Twitteren és a Facebookon tették közzé a képeket - írta az Index. A jelentések szerint a Csendes-óceán egyes részein fényesebb volt, de a spirált látták a Fidzsi-szigeteken, Szamoán, Új-Kaledónián és a kis Tokelau-szigeten is.

Nem sokkal később aztán kiderült, hogy meglehetősen prózai oka van a jelenségnek. A New Plymouthi Csillagászati Társasága ugyanis megerősítette, hogy az égi jelenség nem gyanús földönkívüli tevékenység, hanem a SpaceX rakétaindítás utáni emberi tevékenység okozta.

Emlékeztettek: hasonló hatásokat már korábban is láttak, és a SpaceX Globalstar 2 FM15-je valószínűleg ebben az időben haladt el Új-Zéland mellett. Ez utóbbit a SpaceX is megerősítette, amely a hétvégén három sikeres Falcon 9-indítást hajtott végre, összesen 55 műholdat juttatva ki az űrbe.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×