INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 24. szombat
Bertalan

venezuela

2019.05.06. 20:54

Katasztrófára figyelmeztet Lavrov

Az Egyesült Államok esetleges katonai beavatkozása Venezuelában nemcsak, hogy nem lenne igazolható, de katasztrofális következményekkel is járna - figyelmeztetett Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az amerikai hivatali partnerével, Mike Pompeóval folytatott hétfői tanácskozását követően a finnországi Rovaniemi városában.
2019.04.30. 15:24

Guaidó: eljött Maduro megbuktatásának az ideje

Elkezdődött Nicolás Maduro "hatalombitorló" venezuelai elnök eltávolításának utolsó szakasza - jelentette ki Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezető kedden a Twitterre felrakott videofelvételében, felszólítva a venezuelai népet és az ország hadseregét, hogy csatlakozzanak hozzá.
2019.04.08. 07:36

Sürgős nemzetközi kérdésekről tárgyalnak hétfőn

A Külügyek Tanácsa aktuális és sürgős nemzetközi kérdéseket vitat meg hétfőn, Luxemburgban tervezett ülésén, köztük az afganisztáni és a venezuelai konfliktus megoldása érdekében tett szerepvállalást, valamint véleménycserét folytat a keleti partnerségről.
2019.03.25. 09:05

Orosz katonák érkeztek Venezuelába

Útközben megállt Szíriában a két orosz repülőgép - írta a Reuters a Flightradar24 repülőjáratokat nyomon követő honlap alapján.
2019.03.04. 21:48

Guaidó visszatért, és újabb tüntetésekre szólított fel

Megérkezett hétfőn a venezuelai fővároshoz, Caracashoz közeli Simón Bolívar nemzetközi repülőtérre az önmagát januárban Venezuela ideiglenes elnökévé kikiáltó Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezető, akit civilek és a nemzetközi közösség képviselői fogadtak.
2019.03.01. 15:59

Heves szópárbaj az ENSZ Biztonsági Tanácsában

Oroszország és Kína is megvétózta az Egyesült Államok határozat-tervezetét a venezuelai előrehozott választásról. A dél-amerikai ország ENSZ-nagykövete kijelentette: bíróság elé állítják a magát államfőnek kikiáltó Juan Guaidót.
2019.02.28. 21:50

Egy ország, ahol a háztartások 80 százalékát élelmiszerhiány fenyegeti

A venezuelai háztartások mintegy 80 százalékát érinti az élelmiszerellátás bizonytalansága, a lakosság súlyos gazdasági válsággal néz szembe, a hiperinfláció mellett komoly problémát jelent az is, hogy hiány alakult ki az alapvető közszükségleti cikkekből - derült ki egy friss kutatásból, melyet három venezuelai egyetem készített.
2019.02.25. 16:12

Robbanhat a puskaporos hordó Venezuelában

Ketten életüket vesztették és több százan megsebesültek a hétvégén a kolumbiai-venezuelai határon. A kormányhű fegyveresek és a tüntetők az után csaptak össze egymással, hogy a hadsereg nem engedte Venezuelába a nemzetközi segélyszállítmányt. Több mint 150 katona azonban tüntetőleg áttörte a határzárat és Kolumbiába dezertált.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018