eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A német Alexander Zverev a spanyol Carlos Alcaraz ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében Melbourne-ben 2024. január 24-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Mast Irham

Eléggé jó hírt kapott a németek ellen készülő magyar férfi teniszválogatott

Alexander Zverev lemondta tatabányai Davis Kupa-szereplését a német válogatottban.

A hazai szövetség a Facebook-oldalán közölte, hogy Michael Kohlmann német kapitány Maximilian Marterert hívta be az olimpiai bajnok helyére. A 26 éves Zverev ugyanis még mindig fertőzéssel bajlódik, amely már az Australian Openen a Danyiil Medvegyev elleni elődöntős mérkőzésén is legyengítette.

"A végsőkig reménykedtünk abban, hogy Alexander az ausztráliai jó teljesítménye után a Magyarország elleni mérkőzésen is a segítségünkre lehet. Sajnos nem volt elég idő arra, hogy rendbe jöjjön. Most csapatként kell összefognunk, hogy pótoljuk a hiányát. Bár a magyaroknak nagyon erős együttesük van, meggyőződésem, hogy az egységünkkel nélküle is helyt tudunk állni" - mondta Kohlmann.

A 28 éves Marterer 2023 szeptemberében Bosznia-Hercegovina ellen már beugrott, amikor Zverevnek izomsérülés miatt vissza kellett lépnie, és ott megnyerte első mérkőzését.

A magyar csapat pénteken és szombaton fogadja a németeket.

Németország eddig háromszor (1988, 1989, 1993) ért a csúcsra a Davis Kupában. Magyarországon legutóbb 1978-ban játszott a két válogatott, akkor a hazaiak 3-2-re nyertek Taróczy Balázs vezérletével. Öt éve Frankfurtban a németek győztek, akik összesítésben 4-2-re vezetnek.

A tatabányai párharc győztese továbbjut a finálé 16 csapatos csoportkörébe, a vesztes pedig osztályozót vív ősszel.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×