eur:
395.6
usd:
371.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf: nem akarok egyszámos úszó lenni

A világbajnok, világcsúcstartó úszót piszkálja, hogy nagyképűnek tartják, pedig csak a korlátokat nem nagyon szereti. Mostanában az úszást sem nagyon.

Terjedelmes interjút adott a Nemzeti Sportnak a világbajnok, világcsúcstartó úszó, Milák Kristóf, akinek az olimpia elhalasztását követően most az okozza a legfőbb fejtörést, mennyire lesz képes "felszívni magát" rá.

Tavaly ugyanis nagyon elfáradt a felkészülésben, a világbajnokság után meg hiába várta, hogy pihenhet, nem hagyták béként - most ez az időszak csak egy évvel hosszabb lesz az olimpia miatt.

"Szeretném, ha nem csak az úszásból állna az életem. Menedékeket keresek, olyanokat, amelyek kikapcsolnak, és igyekszem ilyenkor minél jobban elfelejteni az úszást"

- fogalmazott a sportoló, aki nem is testileg, inkább mentálisan fáradt el.

Sós Csaba szövetségi kapitány véleményével szemben ő nem annyira biztos benne, hogy egy idei olimpiára fel tudott volna pörögni, bár azt elismeri, hogy ha verseny van, "úgyis tud teljesíteni".

Még azt is kijelentette, "mostanság nem annyira" szeret úszni, motoszkál benne, hogy "vajon megérte-e ennyit szenvedni", nagyon foglalkoztatja a "milyen áron jutottam el a sikerig?" kérdés, emiatt pedig egy hosszabb pihenés terve is kavarog benne szeptemberig, ráadásul az újságírókkal sincs mindig kibékülve, akik sokszor "száraz, sz.r" kérdéseket tesznek fel neki, így viszont ő mindig ugyanazt válaszolja, ugyanabban a stílusban, amitől a külvilág viszont nagyképűnek gondolja, és ez őt zavarja.

A fiatalsággal együtt járó "mindent kipróbálni akarás" persze az uszodában is vele van, ezért is igyekszik úszórepertoárját szélesíteni,

nem akar "egyszámos úszó" lenni;

a változatosság és a siker iránti vágy egyaránt fűti.

Úgy érzi, "mint a huzat", úgy elveszett az év eleji alapozás haszna, de amint egyre nagyobb lesz a tapasztalata, egyre könnyebb lesz visszatérnie egy-egy leállás után.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×