eur:
392.62
usd:
365.96
bux:
66816.39
2024. április 26. péntek Ervin
A győztes Hosszú Katinka a női a 200 méteres pillangóúszás döntője után a budapesti úszó világkupán a Duna Arénában 2019. október 4-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kétnapos háziversenyen mérték össze erejüket az úszóink

Az edzők kezdeményezésére szervezett megmérettetést egy hónap múlva megismétlik, és jó eséllyel vidéken is szerveznek hasonló eseményeket.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka mellett a világbajnoki aranyérmes Kapás Boglárka és Milák Kristóf is elindult azon a péntek-szombati zártkörű háziversenyen a Duna Arénában, ami végre kihívást jelentett a nemzetközi próbatételeket nélkülözni kényszerülő magyar úszók számára - adta hírül az SzPress Hírszolgálat. „Kicsit tartottam attól, hogy kudarcot vallunk, de amikor elbúcsúztunk a versenyzőktől és mi edzők egymástól, mindenki elégedett volt. Máris megállapodtunk abban, hogy négy hét múlva néhány újítással következik a folytatás – mondta Selmeci Attila, Milák Kristóf edzője.

Ő már az uszodák bezárása után azt hangoztatta, hogy a versenyzőket nem lehet a végsőkig versengés nélkül hagyni. Újabb csapást jelentett, hogy kiderült, a december közepére tervezett rövidpályás úszó-világbajnokságot is csak jövőre lehet megrendezni Abu Dzabiban, így teljesen kiüresedett az idei nemzetközi versenynaptár. Úgy fogalmazott, hogy "a halasztások motivációromboló sorozata után kutyakötelességünk, hogy ne hagyjuk kialudni a tüzet a versenyzőkben."

"A mi kis háziversenyünket nem vertük nagydobra, a stopperrel mért időket sem hozzuk nyilvánosságra, mert a lényeg egész más volt. A Duna Arénában edzéseket tartó társaimmal összefogva

sikerült színt vinnünk a versenyzők szürke hétköznapjaiba, amire mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy azok jelenleg boldogságot és biztonságot sugárzók.”

– hangsúlyozta az ötletgazda Selmeci Attila.

A versenyzők arra számítanak, hogy az első háziversenynek – amelynek első napján 2000, a másodikon pedig döntően 400 méteres távokat tettek meg – lesz folytatása.

„Néhányan meglepően jól úsztak, mások egyelőre csak harcoltak a vízzel. Hónapokon át csak szárazföldön edzhették magukat, voltak, akik érettségiztek, vagy betegeskedtek, közben úgy elpárolgott a vízérzékük, ahogy eddigi pályafutásuk alatt talán még soha" - értékelt az edző. Selmeci szerint nagyszerű ötleteket dobtak be az edzők a közösbe a versenyzők motiválásához, legközelebb például délelőtt már előfutamokat, délután pedig döntőket fognak a programba iktatni, egyre inkább közelítve egy „igazi” verseny lebonyolításához.

"Ami lehet – nem tudni még, hogy pontosan mikor –, az egy országos bajnokság, egy vagy két pénzdíjas erőpróba, amelyhez már a szövetség segítségét kell kérnünk" - fogalmazott a szervező. Szerinte jó esély van rá, hogy a főváros után Győr és Szeged is megrendezi a maga háziversenyét, az összehasonlítás után még értékesebb visszajelzéseket kaphatnak a versenyzők. "Szívemből kívánom, hogy minden magyar válogatott tartson ki eredeti terveinek megvalósítása mellett, még ha az is megtörténhet, hogy arra jövő májusig, az új időpontú budapesti Európa-bajnokságig várnia kell.” – tette hozzá Selmeci Attila. Szerinte egyébként az úszósportnak feltehetően veszteségei is lesznek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×