eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf elvesztette a motivációját a karantén alatt?

Egyelőre nem jön ki jól a hathetes edzés és egy teljes éves verseny nélküli időszakból a világbajnok sportoló az edzője, Selmeci Attila szerint.

A koronavírus-járvány miatt tartott hat hét kihagyás után tudott újra medencében edzeni Milák Kristóf világbajnok pillangóúszó.

"Nagy megkönnyebbülés volt, tekintettel arra, hogy tornázni hiába tornáztunk, de teljesen más izomzatot veszünk igénybe az úszás során. Így hát mindenkinek már egy picit elege volt a szárazföldi felkészülésből" – számolt be az InfoRádiónak a honvédos sportoló edzője, Selmeci Attila.

A szakember elmondta, hogy teljesen elölről kell kezdeni mindent, az első két hét csak a technikai gyakorlatokról szól, alacsony intenzitáson, alacsony kilométerszámban (3-3,5 km) edz az úszó. "Fel kell építeni az embert" – magyarázta Selmeci Attila, aki már azért tervezi 5 kilométerre emelni a napi adagot.

Selmeci Attila figyelmeztet: Milák Kristóf

nem fogja 3-4 hét alatt visszanyerni korábbi formáját,

még azt sem, amit a meleg égövi edzőtáborban, két hónappal ezelőtt összeszedett.

Felmerülhet, hogy egyes sportolóknak a karantén a kedvét szegte, mások újra kiéhezetten kezdik most a munkát. Milák Kristóf esetében inkább az előbbi a helyzet.

"Amikor az olimpia halasztását bejelentették, az a sportolóknak egy nagy trauma volt. Utána eltelt egy kis idő, és tudomásul vették, hogy első az egészség. Utána jöttek csak az újabb pofonok, hogy elmarad az Eb, és augusztusban sem lehet megtartani, az új időpont most 2021 májusa. Ez azt jelenti, hogy

semmilyen verseny decemberig nem lesz,

akkor esedékes a rövid pályás világbajnokság. Kristófon nagyon látom, hogy mintha hitevesztett lenne. Jön edzésre, de nem érzem rajta azt a tüzet, ami korábban volt. De meg tudom érteni" – ecsetelte Selmeci Attila, és támogatná sportpszichológus bevonását, próbál ezért lépéseket is tenni.

A cél továbbra is: jól szerepelni az olimpián, és "nem is akármennyire jól".

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×