INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

milák kristóf

sós csaba

aréna

úszás

Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 27-én.

Sós Csaba: csak a butákat demoralizálja Milák Kristóf

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid

A magyar úszóválogatott kapitánya szerint a sportág egy évtizedek óta nem látott zsenijéről van szó, akiben Magyarországnak még sok öröme lesz.

A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint komolyan kell venni, hogy Milák Kristóf világ- és Európa-bajnok úszó a lazább időszak után szeptembertől ismét keményebb edésekbe kezd. Sós Csaba erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.

A 200 pillangón világcsúcstartó, még mindig csak 20 éves Milák Kristóf a Négy Nemzet úszóversenyen is brillírozott, bizonyította, hogy igazi sok számos úszó lehet, még a nem teljes erőbedobással folytatott felkészülés után is igen jó időeredményeket úszott a Margitszigeten. Erről Sós Csaba azt mondta, figyelembe kell venni az előzményeket.

"Ha azt vesszük figyelembe, hogy mi történt a verseny előtt, és mi a versenyen, komoly diszkrepancia van. Itt egy zseniről van szó, ugyanakkor nem gondolom, hogy elszállna Kristóf. Nyilván másképp éli meg az edzője, aki minden hétköznap kell, hogy foglalkozzon vele, de mind a ketten tudják azt, hogy a másik szükséges a sikerhez; a világot megrengették 200 pillangón az 1:50,73-as idővel, Selmeci Attila pedig már Kovács Ágnessal bizonyított, elvitte ifjúsági Eb-aranyéremig" - utalt finoman arra, hogy a két, a maga szakmájában kiválóan teljesítő sportember között

a közelmúltban komolyabb, "de nem kezelhetetlen" súrlódás lehetett.

Milák Kristófnak szerinte olyan a járása, mint egy zsiráfé, "teljesen egyedi" alkata van, és látszik, hogy jó barátságban van a vízzel, "nagy öröm, hogy van egy ilyen úszónk, úgy látszik, 10-20 évente egy ilyen előbukkan".

"Roppant sok örömünk lesz benne még" - figyelmeztetett Sós Csaba.

Kielemezte a margitszigeti 200 pillangót is, Széles Sándortól idézve azt mondta, "a kiélezett helyzetek büntetik az edzetlenséget" - ezzel pedig arra utalt, hogy Milák Kristóf úszása 150 méterig volt nagyon egyben.

Hogy mennyire lehet demoralizáló a magyar válogatott tagjainak az, hogy Milák Kristóf már gyorsúszó-specialistákat is meg tud verni, arra azt mondja:

"A butát demoralizálja, az okosnak pedig kihívást jelent.

A teljes Aréna-beszélgetést alább hallgathatja meg.

Sós Csaba - Aréna
 
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018