eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Gyurta: Hosszú Katinka külön kategóriát jelent

Gyurta: Hosszú Katinka külön kategóriát jelent

A floridai edzőtábor után az áprilisi országos bajnokságon tér vissza Gyurta Dániel. Az olimpiai bajnok mellúszó méltatta Hosszú Katinkát, és sajnálja, hogy 2024-ben nem lesznek ötkarikás játékok Budapesten.

Az alapozó időszak közepén jár Gyurta Dániel, aki úgy érzi, minőségi edzéseket tudott végezni az elmúlt időszakban.

„Az első versenyem a debreceni országos bajnokság lesz április végén. Remélem, hogy az elvégzett munka meghozza a gyümölcsét” – emelte ki az olimpiai bajnok mellúszó.

Az UTE klasszisa a riói olimpiai óta nem indult viadalon, és elismerte, hogy hiányzik neki a versenyzés, de most az edzésekre helyezi a hangsúlyt. Az ob előtt Fort Lauderdale-ben edzőtáborozik majd.

A 27 éves úszó már kipróbálhatta a Duna Arénát, a nyári világbajnokság fő helyszínét.

„Ez egy olyan létesítmény, amely méltó módon fogadhatja a versenyzőket a vb-n. Alkalmas arra, hogy jó eredmények szülessenek benne, remélem, elsősorban a magyarok részéről. Bízom abban, hogy rengeteg hazai aranyat látnak majd a nézők” – fejtette ki az InfoRádiónak adott interjúban.

Gyurta Dániel méltatta olimpiai bajnok társát, Hosszú Katinkát.

„Ő a világ egyik legjobb sportolója, meg kell nézni az eredményeit és a folytonosságot, amit képvisel. Gyakorlatilag

egy külön kategória az úszósportban.

Nem gondolom, hogy csak róla szól minden, de az eredményeivel kiharcolta a figyelmet” – hangsúlyozta.

A NOB sportolói bizottságának tagja sajnálattal fogadta, hogy Budapest visszavonta jelentkezését a 2024-es olimpiai pályázattól.

„Budapest komoly riválisa volt Párizsnak és Los Angelesnek is,

jó esély volt arra, hogy két riválisunkat megszorongassuk.

Mint már négy olimpiát megjáró sportoló, nagyon sajnálom, hogy nem lesz 2024-ben budapesti ötkarikás játékok, de bízom abban, hogy ez nem az utolsó kandidálás volt. A közeljövőben lesz még újra esély” – mondta.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×