eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
PARIS, FRANCE - FEBRUARY 16: French President Emmanuel Macron welcomes Ukrainian President Volodomyr Zelensky prior to a meeting at the Elysee Presidential Palace on February 16, 2024 in Paris, France. The two heads of state are set to sign a bilateral security agreement, following commitments made in G7 format on the sidelines of the NATO summit in Vilnius in 2023. (Photo by Chesnot/Getty Images)
Nyitókép: Chesnot/Getty Images

Fontos megállapodásra jutott Macron és Zelenszkij

Franciaország újabb 3 milliárd euró értékű katonai segélyt nyújt Ukrajnának.

Emmanuel Macron francia elnök és ukrán kollégája, Volodimir Zelenszkij aláírt péntek este Párizsban egy kétoldalú biztonsági megállapodást, amelynek célja hosszú távon szavatolni a polgári és katonai támogatást Ukrajnának az Oroszországgal vívott háborúban.

A megállapodásban Franciaország vállalja, hogy 2024-ben 3 milliárd euróig további katonai segélyt nyújt Kijevnek, miután 2022-ben 1,7 milliárd, 2023-ban pedig 2,1 milliárd eurós támogatást adott – mondta a francia államfő az ukrán elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×