INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

emmanuel macron

2022.11.22. 20:50

Nem tréfa, orosz pranksterek bepróbálkoztak a lengyel elnöknél

Egy magát Emmanuel Macron francia elnöknek kiadó ember hívta fel telefonon Andrzej Duda lengyel elnököt, aki egy ideig jóhiszeműen elbeszélgetett vele. Az illetékes szolgálatok vizsgálják az ügyet - közölte a varsói államfői hivatal.
2022.11.15. 10:58

Az atomfegyverekről is egyeztetett a francia és a kínai elnök Balin

Egységre és együttműködésre buzdította a nemzetközi közösséget Hszi Csin-ping kínai elnök a G20-csúcstalálkozón. A politikus az ukrajnai háborúról is egyeztetett a francia elnökkel a Baliban tartott találkozón. Joe Biden a török elnökkel tárgyalt.
2022.11.08. 10:40

Bauer Bence: lefulladóban az unió motorja

A nézeteltérés egyértelmű jele volt, hogy bár Emmanuel Macron francia elnök azt javasolta, közösen menjenek, Olaf Scholz német kancellár csak egyedül utazott Kínába. A két ország közti konfliktus hatással lehet az uniós politikára – mondta a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének igazgatója.
2022.10.26. 22:10

Szakértő: a német–francia súrlódásnak személyes vonzata is van

Januárra halasztotta a francia–német energetikai és védelempolitikai csúcstalálkozót a francia elnök és a német kancellár. Az InfoRádió által megkérdezett szakértő szerint a szaporodó nézetkülönbségek mellett az új kancellárral szemben még nincs elég bizalom Párizsiban.
2022.09.23. 11:44

Emmanuel Macron keményen üzent Washingtonnak demokráciaügyben

Az évek óta tartó nyomás és destabilizáció miatt a francia elnök úgy érzi, veszélybe került az, amit a XVIII. században a demokráciáért harcolók közösen kiépítettek, ezért nemcsak az amerikaiak, hanem mindannyiunk miatt is aggódik.
2022.09.11. 18:47

Macron Zelenszkij után Putyinnal is tárgyalt

Katasztrofális következményekkel járhatnak a zaporizzsjai atomerőmű elleni rendszeres ukrán támadások, Kijevre befolyást kell gyakorolni a befejezésük érdekében – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök telefonon francia hivatali partnerével, Emmanuel Macronnal.
2022.07.05. 20:29

Miért alakította át kormányát a francia elnök?

Átalakította kormányát Emmanuel Macron, miután az őt támogató szövetség elvesztette abszolút többségét a nemzetgyűlésben. Viszont egyik párt sem volt hajlandó állandó szövetséget kötni az elnökkel. Arról, hogy mire utal az új kormánytagok érkezése, Fejérdy Gergely, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója nyilatkozott megkeresésünkre.
2022.06.22. 17:07

Nem értékelték a pártvezetők Emmanuel Macron új javaslatát

A francia államfő folytatta szerdán a konzultációkat a parlamenti pártok vezetőivel a nemzetgyűlési választások eredménye miatt kialakult politikai patthelyzet feloldására. Az elnök által előző nap fogadott pártvezetők többsége visszautasította egy nemzeti egységkormány lehetőségét.
2022.06.21. 14:10

Francia választások: nehéz lavírozás vár Emmanuel Macronra

Egyelőre bizonytalan, hogy Emmanuel Macron pártja melyik politikai erővel érheti el a parlamenti többséget, de az biztos, hogy a francia elnök elszámította magát a nemzetgyűlési választások kampányában – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Szűcs Anita, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docense és Fejérdy Gergely, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója volt a vendége.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018