INFORÁDIÓ 
2020. március 28. szombat
Gedeon, Johanna

emmanuel macron

2020.03.16. 21:28

Komoly bejelentéseket tett Macron

A koronavírus-járvány terjedésének fékezésére Franciaországban kijárási korlátozások lépnek életbe kedd déltől legalább két hétre, az Európai Unió pedig lezárja a külső határait harminc napra - jelentette be Emmanuel Macron.
2020.03.12. 07:19

Tombol a járvány Franciaországban, szigorítások jönnek

A járvány terjedésének felgyorsulása miatt a francia kormány felkészült az olaszországi forgatókönyvnek megfelelő intézkedések bevezetésére. Immár az ország tíz gócpontjában kétezernél is több a fertőzött, az elmúlt 24 órában újabb 15 ember halálával 48-ra emelkedett a halálos áldozatok száma.
2020.02.19. 07:03

Macron komoly lépéseket jelentett be

A francia elnök intézkedéseket jelentetett be Mulhouse városban az iszlám szélsőségesség visszaszorítására és a muszlimok elszigetelődése ellen a társadalomban.
2020.02.07. 20:55

Macron a francia nukleáris elrettentő stratégiához való csatlakozást javasolja az EU országainak

A jelenleginél komolyabb védelmi kapacitást kellene kifejlesztenie az Európai Unió erre nyitott tagországainak, így csökkentve a függőséget a nemzetközi színtéren egyre inkább visszavonuló Egyesült Államok védelmi ernyőjétől - jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök pénteken, hozzátéve, hogy a közösségnek csatlakoznia kellene a francia nukleáris elrettentő stratégiáról folytatott párbeszédhez.
2020.02.03. 12:20

Orbán Viktor levelet írt Emmanuel Macronnak

A magyar miniszterelnök megköszönte a francia államfőnek a segítséget a magyar állampolgárok kimentésében a koronavírus-járvány által sújtott Vuhanból.
2020.01.31. 19:32

Macron: a britek távozása "történelmi vészjelzés"

Az Egyesült Királyság távozása az Európai Unióból péntek éjfélkor "sokk" és "történelmi vészjelzés egész Európa számára" - mondta péntek este Emmanuel Macron francia államfő néhány órával a brit uniós tagság megszűnése előtt.
2020.01.21. 16:19

Párizs engedett a digitális adó ügyében

Franciaország felfüggeszti az internetes óriáscégekre kivetett digitális adó beszedését annak érdekében, hogy elkerülje az amerikai szankciókat, illetve több időt adjon egy globális megállapodás elérésére a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) keretein belül - közölték névtelenül nyilatkozó francia diplomáciai források kedden, egy nappal azután, hogy Donald Trump amerikai és Emmanuel Macron francia elnök telefonon egyeztetett az ügyről.
2019.12.03. 19:54

Már lehetséges fenyegetésnek tartja Kínát a NATO

A NATO-tagállamok kedden előzetesen megállapodtak a jubileumi csúcstalálkozó zárónyilatkozatának szövegéről. A nyilatkozatban első ízben értékelték lehetséges fenyegetésként Kínát, mint feltörekvő katonai hatalmat.
2019.11.08. 16:56

Figyelmeztetést adott ki az IMF, de Európában nem nagyon hallják

Európa készítsen válságtervet az esetleges gazdasági visszaesés kivédésére – erre figyelmeztette az euroövezet országait a Nemzetközi Valutaalap. A kontinens legnagyobb gazdasága, Németország közölte: kész fellépni, de egyelőre nem látja szükségét.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018