eur:
394.25
usd:
365.1
bux:
65463.87
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Gyerekek játszanak a heves esőzések által elöntött utcák egyikén a San Franciscótól északra fekvő Mill Valley településen 2021. október 24-én. Rendkívül heves ciklon csapott le Észak-Kaliforniára, ahol korábban erdőtüzek tomboltak. Az erős vihar sárcsuszamlásokat váltott ki és elektromos vezetékeket szakított le.
Nyitókép: MTI/AP/Ethan Swope

Hatalmas gondokat okozott az amerikai nyugati parton végigsöprő ciklon

Legalább ketten meghaltak, százezrek maradtak áram nélkül.

Háztartások százezrei maradtak áram nélkül az Egyesült Államokban a Csendes-óceán felől érkező, rendkívül heves ciklon miatt, amely végigsöpört az ország nyugati partjának nagy részén, nyomában heves esőzésekkel, viharos szelekkel, áradásokkal és földcsuszamlásokkal.

A USA Today című amerikai napilap beszámolója szerint a seattle-i nagyvárosi területen legalább két ember életét vesztette, miután a vihar miatt járműre dőlt egy fa.

Több mint 160 ezer háztartás és üzlet maradt áram nélkül vasárnap Kaliforniában, több mint 170 ezer az északnyugati Washington államban, illetve több mint 28 ezer Oregonban a szélsőséges időjárás miatt.

A San Francisco-i öböl térségét sújtó áradások utcákat árasztottak el Berkeleyben, és elöntötték az Öböl felett átívelő óriási híd fizetőkapuját Oaklandben. A San Franciscótól északra található Tamalpais-hegyen több mint 15 centiméternyi csapadék hullott vasárnap reggelre a meteorológiai szolgálat jelentése szerint.

Plumas megye, 2021. október 25.
A heves esőzések által okozott földcsuszamlás a 70-es autóúton a kaliforniai Plumas megyében 2021. október 24-én. Rendkívül heves ciklon csapott le Észak-Kaliforniára, ahol korábban erdőtüzek tomboltak. Az erős vihar sárcsuszamlásokat váltott ki és elektromos vezetékeket szakított le.
MTI/AP/Noah Berger
A heves esőzések által okozott földcsuszamlás a 70-es autóúton a kaliforniai Plumas megyében MTI/AP/Noah Berger

San Rafaelben számos utat borít víz, amelynek magassága több mint 60 centiméter, városi tisztviselők szerint több mint 330 hívás érkezett a rendőrséghez és a tűzoltókhoz, ami négyszerese az átlagosnak.

Az amerikai meteorológiai szolgálat (NWS) "történelmi esőzés" lehetőségére figyelmeztetett a kaliforniai főváros, Sacramento belvárosában.

A kaliforniai fővárostól északra található Butte megyében az autópálya-rendőrség lezárta a 70-es állami utat a Sierra Nevada hegység térségében kialakuló sárcsuszamlások miatt. Bár a korábban itt pusztító erdőtüzet sikerült immár teljesen megfékezni, a tűz miatt elpusztult a növényzet, a talaj pedig nem tudja elnyelni a vizet, így a terület védtelen a földcsuszamlásokkal és áradásokkal szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×