eur:
389.77
usd:
362.89
bux:
68124.44
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Brüsszel közvetítői szerepet játszhat az ír gázoló ügyében

Az Európai Bizottság közvetítő szerepet játszhat a Tobin-ügy rendezésében - közölte az Európai Bizottság igazságügyi kérdésekben illetékes alelnökének szóvivője.

Mina Andreeva a felek együttműködésének szükségességét hangoztatta. Hozzátette: az unió javaslattevő-végrehajtó intézményének nincs jogköre arra, hogy kikényszerítse az európai elfogatóparancsról szóló uniós kerethatározat érvényesítését.

Kedden az mno.hu arról írt, hogy birtokába került az Európai Bizottság alelnökének Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterhez írt válaszlevele. A beszámoló szerint ebben Viviane Reding közli, hogy az Európai Bizottság igazságügyi főigazgatójánál újabb szakmai egyeztetést kezdeményezett a Tobin-ügyben. A magyar igazságügyi tárca megerősítette, hogy kapott ilyen levelet.

Az ír állampolgárságú Francis Ciarán Tobin 2000. április 9-én gázolt halálra Leányfalun két gyereket. A magyar bíróság 2002-ben távollétében 18 hónap fogházra ítélte. A magyar hatóságok kiadatási kérelmét az ír legfelsőbb bíróság idén júniusban végleg elutasította.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×