INFORÁDIÓ 
2019. december 15. vasárnap
Valér

lízingszövetség

autóvásárlás

családvédelmi akcióterv

Párbeszédet kezd a kormánnyal a Lízingszövetség az autóvásárlási támogatásról

Párbeszédet kezd a kormánnyal a Lízingszövetség az autóvásárlási támogatásról

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid

Megmozgatja a lízingpiacot a kormányfő hétvégén bejelentett családvédelmi akciótervének járművásárlási támogatásról szóló pontja – mondta az InfoRádió kérdésére a Lízingszövetség elnökségi tagja.

Pfandler Tamást bejelentette, párbeszédet kezdeményeznek a kormánnyal, hogy a járművásárlásra juttatott 2,5 millió forintos támogatást lízing konstrukcióval is lehessen kombinálni.

Mint mondta, egyelőre nem ismert, hogy a gépjárműbeszerzésre milyen részletes szabályok vonatkoznak majd.

„A szövetség mindenképpen üdvözli azt, hogyha a családok korszerűbb gépjárműbe tudnak beülni állami támogatással”

– tette hozzá a szövetség elnökségi tagja, aki reméli, hogy a támogatásnál a családok lízingkonstrukciót is igénybe vehetnek. A szervezet az ügyben igyekszik tárgyalásokat kezdeményezni a kormány illetékeseivel.

A szakember szerint

a lízingkonstrukcióval bővülne a kedvezményt igénybevevők köre, többen tudnának korszerűbb gépjárműveket vásárolni.

"Azt feltételezzük, hogy akik eddig nem engedhették meg maguknak ezeknek a gépjárműveknek a vásárlását, azok akár lízingkonstrukció támogatása mellett vagy akár készpénzre is nagyobb arányban fognak vásárolni” – mondta Pfandler Tamás.

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: azért volt szükség a nagycsaládosoknak szóló, hétszemélyes autó vásárlását támogató intézkedésre, mert háromnál több gyermek két szülővel egy átlagos gépjárműbe már nem fér el. A politikus hangsúlyozta:

ebben a formában kizárólag új autót lehet vásárolni, a támogatás mértéke pedig nem haladhatja meg a jármű értékének ötven százalékát.

Az államtitkár azt mondta, hogy használt járműnél nagyon nehéz lett volna megszabni a támogatás kereteit, és nem lehet cél, hogy minden, nagyon rossz állapotban lévő autót megvásároljanak csak azért, mert jár hozzá a támogatás.

Az InfoRádiónak korábban nyilatkozó szakértő, Karner Miklós, az Autó című szaklap főszerkesztő-helyettese szerint 3,5 millió forintért már elérhető egyterű, hétszemélyes autó Magyarországon, ami azt jelenti, hogy mintegy másfél millió forintot kell előteremteni a legolcsóbb új autóhoz.

"7-8 millió forintért már jól felszerelt 7 üléses modelleket lehet találni a piacon"

Karner Miklós szerint ugyanakkor jobb lett volna, ha oly módon bővült volna a 2,5 milliós támogatás, hogy az 1-1,5 milliós értékű, meghatározott korú használt járműre is járt volna, mert az érintettek közül sokan még 1,5 millió forint önrészt sem tudnak előteremteni.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Lízing is jöhet az autóvásárlási támogatás mellé
 


Novák Katalin az autótámogatásról
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018