eur:
392.49
usd:
365.97
bux:
66865.77
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Párbeszédet kezd a kormánnyal a Lízingszövetség az autóvásárlási támogatásról

Megmozgatja a lízingpiacot a kormányfő hétvégén bejelentett családvédelmi akciótervének járművásárlási támogatásról szóló pontja – mondta az InfoRádió kérdésére a Lízingszövetség elnökségi tagja.

Pfandler Tamást bejelentette, párbeszédet kezdeményeznek a kormánnyal, hogy a járművásárlásra juttatott 2,5 millió forintos támogatást lízing konstrukcióval is lehessen kombinálni.

Mint mondta, egyelőre nem ismert, hogy a gépjárműbeszerzésre milyen részletes szabályok vonatkoznak majd.

„A szövetség mindenképpen üdvözli azt, hogyha a családok korszerűbb gépjárműbe tudnak beülni állami támogatással”

– tette hozzá a szövetség elnökségi tagja, aki reméli, hogy a támogatásnál a családok lízingkonstrukciót is igénybe vehetnek. A szervezet az ügyben igyekszik tárgyalásokat kezdeményezni a kormány illetékeseivel.

A szakember szerint

a lízingkonstrukcióval bővülne a kedvezményt igénybevevők köre, többen tudnának korszerűbb gépjárműveket vásárolni.

"Azt feltételezzük, hogy akik eddig nem engedhették meg maguknak ezeknek a gépjárműveknek a vásárlását, azok akár lízingkonstrukció támogatása mellett vagy akár készpénzre is nagyobb arányban fognak vásárolni” – mondta Pfandler Tamás.

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: azért volt szükség a nagycsaládosoknak szóló, hétszemélyes autó vásárlását támogató intézkedésre, mert háromnál több gyermek két szülővel egy átlagos gépjárműbe már nem fér el. A politikus hangsúlyozta:

ebben a formában kizárólag új autót lehet vásárolni, a támogatás mértéke pedig nem haladhatja meg a jármű értékének ötven százalékát.

Az államtitkár azt mondta, hogy használt járműnél nagyon nehéz lett volna megszabni a támogatás kereteit, és nem lehet cél, hogy minden, nagyon rossz állapotban lévő autót megvásároljanak csak azért, mert jár hozzá a támogatás.

Az InfoRádiónak korábban nyilatkozó szakértő, Karner Miklós, az Autó című szaklap főszerkesztő-helyettese szerint 3,5 millió forintért már elérhető egyterű, hétszemélyes autó Magyarországon, ami azt jelenti, hogy mintegy másfél millió forintot kell előteremteni a legolcsóbb új autóhoz.

"7-8 millió forintért már jól felszerelt 7 üléses modelleket lehet találni a piacon"

Karner Miklós szerint ugyanakkor jobb lett volna, ha oly módon bővült volna a 2,5 milliós támogatás, hogy az 1-1,5 milliós értékű, meghatározott korú használt járműre is járt volna, mert az érintettek közül sokan még 1,5 millió forint önrészt sem tudnak előteremteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×