eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
Nyitókép: Unsplash.com

Másodfokú figyelmeztetéseket is kiadtak az időjárás miatt - térképek

Meleg nedves szállítószalag után még hőségzáró hidegfront is érkezik - írta YouTube-csatornáján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökön a fátyolfelhők mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható északon, északnyugaton kevesebb, másutt sok (szűrt) napsütéssel. Nyugat felől újabb hullámban érik el az országot - rendszerekbe szerveződő - zivatarok, és ezúttal már a déli vidékeken is jelentősen növekszik előfordulási esélyük. Továbbra is számítani kell heves zivatarokra felhőszakadással, jégesővel, erősen viharos, károkozó szélrohamokkal. Az északnyugati, nyugati irányba forduló szél zivatartól függetlenül is több helyen megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25, 31 fok között valószínű, de északnyugaton ettől pár fokkal hűvösebbet, a déli, délkeleti határvidéken viszont 32, 35 fokot is mérhetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Zivatar miatt az egész országra, a kánikula miatt egyetlen megyére adtak ki másodfokú riasztást. Felhőszakadás miatt az egész országra elsőfokú riasztás van érvényben.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, körülbelül a Tisza vonalában lehet erőteljesebb gomolyfelhő-képződés. Éjjel még elszórtan valószínű zápor, zivatar, nappal legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban 13 és 20, délután 27 és 32 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×