eur:
392.51
usd:
367.59
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Elkapták az Auróra utcai zászlóégetőket

Nyoc férfit és egy nőt azonosítottak a nyomozók, akik az ország különböző pontjain fogták el a csoport tagjait.

A rendőrség kilenc embert fogott el a fővárosi Auróra utcai, október 23-án történt zászlóégetéssel kapcsolatban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a rendőrségi ügyeletre október 23-án 14 óra 8 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a VIII. kerületi Auróra utcában az Auróra Kultúrközösségi Központra kihelyezett zászlót ismeretlenek leszakították, felgyújtották, valamint az épület falát is megrongálták. Senki nem sérült meg.
A BRFK a helyszínen szemlét tartott és az esettel összefüggésben garázdaság gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

A rendőrök azonosítottak nyolc férfit és egy nőt, akiket szerdán az ország különböző részein elfogtak és

társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság, illetve szintén társtettesként elkövetett rongálás gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

Az elfogott embereknél házkutatást tartottak. A gyanúsítottak a gyanúsítás ellen panasszal nem éltek, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×