eur:
386.99
usd:
356.31
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Nyitókép: BKK

Kovács Bendegúz elmondta, meddig érvényesek az olcsón megvásárolt BKK-jegyek

A szeptemberi áremelés után még egy évig érvényesek az addig megvásárolt BKK-jegyek. Közben kiderült a BudapestGo alkalmazáson keresztül vásárolják a teljes árú havi bérletek negyedét.

"A vonal- és gyűjtőjegyek 2024. augusztus 31-ig felhasználhatóak lesznek, tehát senkinek nem érdemes aggódni amiatt, hogy esetleg ne tudna használni a mostanában megvásárolt jegyeit a következő év folyamán" – mondta az InfoRádióban Kovács Bendegúz, a Budapesti Közlekedési Központ szakszóvivője.

Ezután 2024. szeptember 1-től már csak az új jegyekkel lehet majd utazni a BKK járatain. A korábban megvásárolt jegyek valamilyen módon visszaválthatók, de Kovács Bendegúz azt javasolja, elsősorban a bérleteket vásárolják, hiszen azok ára tíz éve nem változott.

Kiemelte,

az utóbbi években a bankkártyás vásárlások "törnek előre", illetve az ügyfelek kedvelik az automatákat, mert a vásárlások több mint fele ezen keresztül történik.

A bankkártyás vásárlások abba az irányba terelik az embereket, hogy nagyobb értékű termékeket vásároljanak: az automatákon keresztül lebonyolított bankkártyás vásárlások értéke 80 százalékot tesz ki.

Az automatáknál lehet fizetni készpénzzel is, de annak érdekében, hogy csökkentsék a csalási lehetőségeket, időről-időre kizárólag bankkártyás fizetési megoldást biztosítanak - tette hozzá Kovács Bendegúz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×