eur:
367.99
usd:
342.39
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Nyitókép: BKK/Nyirő Simon

Rég várt könnyítés a BudapestGO alkalmazásban

A változtatások érintik az útvonaltervezést és a jegyhasználatot is.

Az ügyfelek visszajelzései alapján végzett frissítésnek és finomhangolásnak köszönhetően május 25-én, csütörtökön egy újabb verziót adott ki a BKK a BudapestGO alkalmazásból. Akiknek nincs beállítva az automatikus frissítés, azoknak az új funkciók aktiválásához frissíteniük kell az applikációt - írta közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

Tavaly októberben vált elérhetővé az a lehetőség, hogy a járművön utazva is lehessen útvonalat tervezni, ezt azonban nem volt könnyű megtalálni. Ezen változtatott a BKK: a fehlasználók már az útvonaltervezés elején jelezhetik, hogy épp egy járaton utazva terveznek. Megújult a funkció ikonja, hogy a BKK járatain utazók könnyebben megtalálják ezt az egyedi lehetőséget, aminek nagy előnye, hogy ilyenkor már például nem irányít el gyalog a következő megállóig, vagy nem akar felszállítani a következő járatra, ahogy az érkezési-átszállási időpontokkal is sokkal pontosabban lehet számolni.

Egyszerűbbé válik a digitális jegybemutatás is annak köszönhetően, hogy a korábbinál kifejezőbb, új ikonra cserélték a régit. A jegyérvényesítés és -bemutatás rendkívül gyakran használt funkció, az elmúlt 30 napban csaknem 625 ezerszer vették igénybe a BKK ügyfelei. A digitális vonaljegyet minden felszálláskor érvényesíteni kell a járművek ajtaja mellett található kódmatricák beolvasásával, valamint a metróbejáratnál. A napijegyeket és a bérleteket az első ajtós felszállási rend szerint közlekedő járatokon, illetve ellenőrzés esetén szükséges felmutatni.

Címlapról ajánljuk
Felmérés: a németek többsége ellenzi az abortusz legalizálását

Felmérés: a németek többsége ellenzi az abortusz legalizálását

Évről évre csökken Németországban az abortuszt végrehajtó orvosok száma. Az ország egyes régióiban egyetlen orvos sem végez terhességmegszakítást. Az ok a Btk. 218. paragrafusa: az abortusz bűncselekménynek számít. Egy friss felmérés szerint a lakosság többsége egyetért ezzel.
VIDEÓ
Megérkezett a bikapiac Amerikába?

Megérkezett a bikapiac Amerikába?

Gazdasági adatok tekintetében ma itthon és a nemzetközi porondon sem érkezett fontos adatközlés - a hét eddigi részében nem igazán láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, nagyrészt inkább csak oldalazott a piac, és a befektetők a gyorsjelentési szezon lecsengésével már inkább az amerikai és az európai jegybank jövő heti kamatdöntő ülésére készülnek. Az amerikai indexeknél folytatódott a heti szárnyalás, és az S&P 500 már szemre a bikapiaci tartományba kerül, de jövő héten a Federal Reserve még mindent átírhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×