eur:
389.25
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: BKK

Walter Katalin: a vonaljegy drágulása a bérleteseket védi

Jelentősen drágulnak szeptembertől a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vonaljegyei, de a bérletek ára továbbra sem változik - mondta el az InfoRádióban Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója, aki beszélt arról is, hogy a többletbevételt a cég a működése finanszírozására fogja fordítani.

A BKK vonaljegyeit érintő áremelés okairól Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója az InfoRádióban úgy nyilatkozott, hogy egy elkerülhetetlenül szükséges lépés volt a cég számára.

"Ahhoz, hogy pont a törzs vásárlóinknak ha úgy tetszik vagy a törzsutasainknak, akik leginkább a bérleteseink továbbra is jó szolgáltatási színvonalat tudjunk biztosítani, ahhoz most az eseti jegyekhez hozzá kell nyúlnunk.

Ez a vonaljegyet, a fedélzeti vonaljegyet illetve a gyűjtőjegyet érinti, de szeptember 1-jétől továbbra sem változik a bérletek ára. Egyébként ez már így 11 éve nem változik, és marad a havi 9500 forinton a dolgozói bérlet és megmarad a 14 éven aluliak és a regisztrált munkanélküliek ingyenes utazása is"

- mondta el a cégvezető.

Walter Katalin beszélt arról is, hogy a BKK jegyárak megemelésének nincs közvetlenül köze ahhoz, hogy a MÁV-Start-nak a HÉV és a Volán járatain már július 1-ével megtörtént egy jelentős, egyes szakaszokon 60-70 százalékos emelés.

"Nincs direkt összefüggése ezeknek, de természetesen mi is néztük, hogy más városokban hogy alakulnak a jegyárak, mi történik a többi közösségi közlekedési illetve közlekedési szolgáltatóknál és láttuk, hogy egyszerűen itt van az a pillanat, amikor nekünk is muszáj felülvizsgálnunk a jegyárainkat" - tette hozzá a BKK vezérigazgató, aki ugyanakkor közölte azt is, hogy a bevételnövekedésből nem várhatóak új fejlesztések.

"Sajnos ez nem olyan nagy pénz, mint amire egyébként nekünk szükségünk van. Még csak nem is a fejlesztésekhez, hanem egyszerűen a napi működés biztosításához. Gondoljunk bele, hogy például az energia áremelések vagy hasonlók azok milyen szinten érintették a közösségi közlekedést"

- mondta el az InfoRádióban Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, hangsúlyozva emellett azt is, hogy a főváros a rossz anyagi helyzete ellenére is mindenképpen folytatni fogja az 51 új, CAF villamos rendszerbe állítását és a Budapest GO rendszer fejlesztését is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×