eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Kossuth téri épületében 2021. szeptember 7-én.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Dömötör Csaba: Magyarországé Európa egyik legnagyobb gáztárolói kapacitása

Az öt magyarországi gáztárolóról, azok korábbi visszavásárlásáról beszélt a közösségi oldalára kedden feltöltött videóüzenetében a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Annak fényében, hogy már az is téma, lesz-e elég gáz Európában, érdemes megnézni, Magyarország hogyan is áll gáztárolói kapacitással - kezdte videóját Dömötör Csaba. Megismételte, hogy a teljes éves fogyasztáshoz képest 29 százalékos töltöttségi szinten állnak, miközben az uniós átlag 18 százalék.

Mint mondta, csalóka lehet a szimpla töltöttségi szintet összehasonlítani, mert például Csehországban ez 80 százalék, de ott 45 százalékkal kisebb a kapacitás, mint nálunk.

Emlékeztetett, a szocialista kormányok idején, 2006-ban kerültek külföldi kézbe a gáztárolók, és 2012-ben az Orbán-kormány döntött arról, hogy visszavásárolják őket az E.ON-tól, 2013-ban meg is történt ez.

"Ezen visszavásárolt tárolók akkora kapacitásúak, mint a teljes éves magyar lakossági gázfogyasztás."

Magyarországon öt nagy gáztároló van, ezeket együttesen nézve kiderül, hogy Magyarország rendelkezik az EU egyik legnagyobb kapacitásával. Emellett a kormány több más módon is dolgozik a biztonságos gáz- és energiaellátáson - hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×