eur:
393.93
usd:
369.07
bux:
65290.66
2024. április 19. péntek Emma
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Dobrev Klára: ez a kampány szétveri az ellenzéki összefogást

A DK miniszterelnök-jelöltje élesen bírálta az ellenzéki előválasztási riválisa, Márki-Zay Péter nyilatkozatait. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint viszont ellene zajlik lejáratókampány.

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint az előválasztás első fordulójában és az azt megelőző kampányban nagyon tisztességes versengés folyt, amelyben volt odamondogatás, de nem lépte túl a demokratikus verseny határait. Úgy látja, hogy ezt a tisztességes versengést a második forduló kezdetére Márki-Zay Péter alig pár nap alatt Trump-típusú élet-halál harccá változtatta.

"Megjelent a gyűlölködés, a hazug lejáratókampány, a hazaárulózás. Ez a kampány már nem csak engem próbál lejáratni –az nem igazán zavarna –, hanem

szétveri az ellenzéki összefogást is, ami épp a jövő évi győzelem garanciája lehetne"

– közölte.

Dobrev Klára példákat is említ az elmúlt napokból. Hangsúlyozta, szerinte az nem tud választást nyerni jövő tavasszal,

  • aki fideszesnek mutatja a legnagyobb ellenzéki párt szavazóit;
  • aki általános pártellenes hangulatot szít akkor, amikor a szövetséges ellenzéki pártok legalább 2,5 millió szavazója nélkül esélye sincs a kormányváltásnak;
  • aki Donald Trump módjára előre bejelenti, hogy ha veszít, akkor csalást fog kiáltani;
  • aki lehazaárulózza a nem őt támogató ellenzékieket, majd utána ezt fáradságra fogja, de közben megismétli a valótlan rágalmait;
  • aki szerint az, hogy egy ellenzéki politikus nem őt támogatja, csak zsarolás miatt lehetséges;
  • aki szerint a nem őt támogató politikusokat a családjuk is megveti ezért.

A DK-s politikus szerint az a viselkedés ma az ellenzéki összefogásra leselkedő legnagyobb veszély, és aki ezt csinálja, az nemhogy áprilisig, de még decemberig sem fogja tudni egyben tartani az ellenzéki összefogást.

"Nekem az a dolgom, hogy ne becsüljem alá ezt a veszélyt, hanem megvédjem az ellenzéki hatpárti összefogást. Mert az összefogás nyert Hódmezővásárhelyen, nem Márki-Zay Péter egymaga. Az összefogás nyert Budapesten is, nem Karácsony Gergely önmagában. És

ez az ellenzéki összefogás fog győzni 2022-ben is, nem Márki-Zay Péter vagy Dobrev Klára.

Aki az összefogás bármely szereplője ellen lejáratókampányt indít, az Orbánnak tesz szívességet" – fejtette ki Dobrev Klára.

Márki-Zay Péter is üzent riválisának kedden. Azt kérte, hogy "az összefogás sikere érdekében

Dobrev Klára fejezze be a lejáratókampányát és ne állítson valótlanságokat."

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint Dobrev Klára állításával ellentétben a hazaáruló kifejezés el sem hagyta a száját, és azok, akikre nyilatkozatában utalt, nem a DK szavazói voltak, hanem a Párbeszéd Karácsony Gergelyt eláruló politikusai.

"A hazug támadássorozattal, amely immár a legszűkebb családi és magánéletemet, feleségemet és gyermekeimet sem kíméli, a DK kampánycsapata valójában arról a hírről akarja elterelni a figyelmet, hogy tegnap egy újabb komoly közvéleménykutatás bizonyította, hogy ha az ellenzék az én jelöltségemmel indul Orbán Viktor ellen, akkor együtt győzni tudunk, ha azonban Dobrev Klára lesz a közös jelölt, Orbán maradna a miniszterelnök" – jelezte a miniszterelnök-jelölt.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×