eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Dobrev Klára: olyan határt lépett át Márki-Zay Péter, amit mindenki átléphetetlennek tartott

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje hazaárulónak nevezte azokat, akik eddig Karácsony Gergelyt támogatták, de a visszalépése után a DK-s politikus mögé állnak be. Szavaira többen reagáltak.

Márki-Zay Péter azt állította az ATV-nek nyilatkozva, hogy két politikusról is tud, akiket a DK zsarolni próbált. Arra a felvetésre, mit gondol azokról, akik korábban Karácsony Gergelyt támogatták, de a főpolgármester visszalépése után a második fordulóban Dobrev Klára mellett vannak, azt mondta: elszomorítja ez, ami Orbán Viktornak a hatalomban maradását szolgálja.

„Nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat. És nem tudom, hogy kit mivel vesznek rá, de sokan panaszkodnak, hogy folyamatos nyomás alá vannak helyezve, és kényszerítik őket mindenféle módszerekkel, arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban” – fogalmazott a miniszterelnök-jelölt.

Neveket nem árult el a hódmezővásárhelyi polgármester.

Szavaira reagált a DK-s jelölt, Dobrev Klára.

„Hazaárulózni a Fidesz szokott. Senki nem hazaárulózott le eddig senkit az ellenzéki összefogásban.

Soha. Mert ez tönkretesz mindent, amiért évek óta közösen dolgozunk. Olyan határt lépett át Márki-Zay Péter, amit mindenki átléphetetlennek tartott” – írta közösség oldalán.

Hozzátette:

ez már valódi gyűlöletkampány.

Dobrev Klára jelezte, hogy az ő dolga ebben a helyzetben, hogy összetartsa az ellenzéki összefogást bármi áron és bárkivel szemben, mert enélkül nincs kormányváltás.

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője Facebook-oldalán kikérte magának Márki-Zay Péter szavait.

„Azt is végtelenül bántónak tartom, hogy megint név nélkül vádaskodsz. Ez az irány káros az együttműködésre, amelyért nagyon sok párt és civil szervezet éveket dolgozott” – írta a politikus, aki bocsánatkérést vár. Hozzátette azt is, hogy szuverén ember, aki képes zsarolás és hazaárulás nélkül döntést hozni.

Barabás Richárd vasárnap hozta nyilvánosságra, hogy Dobrev Klárára voksolt a második fordulóban, szembe menve saját pártelnöke, Karácsony Gergely ajánlásával.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×