eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Márki-Zay Péter (független) polgármester és Varga Ildikó jegyző a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én.
Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Márki-Zay Péter bocsánatot kért a hazaárulózás miatt

Senkit nem szoktam hazaárulónak nevezni - mondta a miniszterelnök-jelölt.

Nem tartom hazaárulónak azokat, akik Dobrev Klárát támogatották, Karácsony Gergely tanácsát nem követve - mondta szombathelyi kampányeseményén a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, aki bocsánatot kért korábbi nyilatkozata miatt.

"Mélyen szégyellem magam, és sajnálom, amiért figyelmetlen voltam, és egy hamis, rossz asszociációra adtam lehetőséget, rossz fogalmazással. Hiba volt, elnézést kérek és mélyen megkövetem azokat az érintett párbeszédes politikusokat, akik ezt elszenvedték" - hangsúlyozta Márki-Zay Péter.

A jelölt az ATV-nek adott nyilatkozata váltott ki nagy felháborodást. Úgy fogalmazott, akik a főpolgármester visszalépése után, a támogatásra felhívó szavai ellenére Dobrev Klárára voksolnak az előválasztáson, azon "nemcsak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat."

Dobrev Klára szerint ezzel olyan határt lépett át Márki-Zay Péter, amit mindenki átléphetetlennek tartott eddig.

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője bocsánatkérést várt el a nyilatkozat után a hódmezővásárhelyi polgármestertől.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×