eur:
392.41
usd:
365.54
bux:
66758.21
2024. április 26. péntek Ervin
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke (j) és Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart az Országház előtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenyből. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Márki-Zay Péter: kérdezzék meg Karácsony Gergelyt Gyurcsány Ferencről

Folytatódott az adok-kapok a két ellenzéki miniszterelnök-jelölt stábja között. Márki-Zay Péter szerint zsarolással próbálják rávenni az ellenzéki prominenseket a DK melletti kiállásra, Vadai Ágnes szerint viszont "feszül szét az ellenzéki együttműködés" a másik jelölt megnyilatkozásai miatt.

„Nézzék meg, hogy én mennyit beszélek Dobrev Kláráról, ezzel szemben a DK-s rendezvényeken egy külön ember van, aki engem gyaláz” – mondta az Egyenes beszédben Márki-Zay Péter arra reagálva, hogy Dobrev Klára szerint Trump-típusú élet-halál harccá változtatta az előválasztás második fordulóját.

Szerinte Dobrev Klára az egészet úgy állította be, mintha az ellenzéki szavazókról beszélt volna, holott az ATV Híradójának adott interjújában arról beszélt, hogy a Párbeszédes politikusok, akik Dobrev Klárát támogatják nem csak Karácsony Gergelyt, hanem a hazájukat is elárulják.

Azt elismerte, hogy nem volt szerencsés a szóhasználata, de túlzásnak tartja azt a reakciót, ami a DK részéről érkezett.

„Karácsony Gergelyt kérdezzék meg arról, hogy milyen a viszonya Gyurcsány Ferenccel, és hogyan akarták rávenni arra, hogy csináljon bizonyos dolgokat, mert különben leszavazzák a közgyűlésben”

– jegyezte meg az ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Sajnálja, hogy gyűlölködésről szól a politika 30 éve, ezen akar változtatni.

„Nagyon szomorú vagyok, hogy azokat az embereket sorra próbálják levadászni, akik egy Orbán Viktorral szemben esélyes jelöltet próbálják támogatni" – jegyezte meg.

Karácsony Gergely kérte, hogy álljanak be Márki-Zay mögé az eredetileg őt támogató pártok, szerinte ezt azért nem tették meg, mert nem minden pártnak és politikusnak érdeke egy Hadházy Ákos által vezetett elszámoltatás. Ők nem tennének különbséget jobboldali és baloldali korrupció között, emiatt tartanak tőle.

Azt is elárulta, hogy

az MSZP elnökségén belül többek között Tóth Csaba nem támogatta, hogy beálljanak mögé.

Szerinte Dobrev Klárát egyedül egy volt miniszterelnök-jelölt támogatja:

  • Gyurcsány Ferenc.

Ezzel szemben őt

  • Botka László,
  • Karácsony Gergely,
  • Vona Gábor,
  • Fekete-Győr András és
  • Szél Bernadett

is támogatja.

Azt is elárulta, hogy Jobbik és a DK szavát adta – az utóbbi írásban is -, hogy amennyiben Márki-Zay megnyeri az előválasztást, akkor beállnak mögé az országgyűlési választáson.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×