eur:
393.66
usd:
364.85
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ellenzéki előválasztás 2021, második forduló
Nyitókép: Forrás: Facebook

Előválasztás, 2. nap: majdnem csúcsot döntöttek a szavazók

Hétköznap még sosem szavaztak ennyien, hétvégén is csak egyszer. A második fordulóban Dobrev Klára és Márki-Zay Péter közül választhatnak miniszterelnök-jelöltet az ellenzéki szavazók.

„Az októberi, csepergős őszi időben ismét rekord közeli számban szavaztak Magyarország első országos előválasztásán. Egyedül szeptember 25-én járultak ennél többen személyes vagy online szavazópontokhoz” – írja az Előválasztás 2021 Facebook-oldal.

  • Sátorban megjelent: 68 284 fő
  • Interneten keresztül adta le szavazatát: 16 497 fő

– közölték.

„Összesen tehát 84 781 polgár voksolt hétfőn arról, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter legyen a 2022 után kezdődő új korszak miniszterelnöke.

Ez az eddigi legmagasabb hétköznapi részvételi szám az országos előválasztáson.

Az összesített részvétel két nap után 163 393 fő” – írják.

Arról is írnak, hogy naponta éri terheléses támadás az előválasztás informatikai háttérrendszerét, de az stabil és működőképes. Erről bővebben itt írtunk.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a szombatig tartó második fordulóban az ország összes szavazópontján minden szavazásra jogosult személy érvényesen tud voksolni, vagyis az ország egy választókörzet. Azt is írják, hogy a megnövekedett operátori kapacitásoknak hála, jelentősen lerövidült a videós azonosítás várakozási ideje is.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×