INFORÁDIÓ 
2019. július 19. péntek
Emília

benkő tibor

aréna

honvédség

katonaság

honvédelmi minisztérium

Budapest, 2018. július 2. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti campusán tartott állománygyűlésen 2018. július 2-án. Huszonnégy év után újraindítják a tartalékos tisztképzést Magyarországon. MTI Fotó: Mohai Balázs

Új lakhatási támogatási rendszer jöhet a honvédségnél

A Magyar Honvédség hosszútávú célja, hogy támogatással a katonák tulajdonába kerüljenek a szolgálati lakások - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Benkő Tibor honvédelmi miniszter. A tárcavezető hozzátette: ehhez nem építenek, nem vásárolnak lakásokat.

A honvédség megtartó képességének növeléséhez olyan feltételeket kell teremteni, ahol a családok is megtalálják a helyüket, ezért új lakhatási támogatási rendszer kidolgozásával foglalkoznak – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Benkő Tibor.

A honvédelmi miniszter kiemelte: ehhez a mostani szolgálati lakásokat értékesítik elsősorban a benne lakó katonák számára, illetve azon katonák számára, akik családalapítást terveznek. A továbbiakban úgy kívánják a támogatást megoldani, hogy a tulajdonszerzéshez adjon jogot – tette hozzá.

Az nem jó ugyanis a tárcavezető szerint, hogy a katona a nyugdíjkorhatárhoz érve döbben rá, hogy nincs saját lakása, ahol a továbbiakban élhetne.

Ezért meg kell adni a lehetőséget a tulajdonszerzéshez.

Benkő Tibor közölte: ehhez olyan városok kellenek, amelyek berendezkednek arra, hogy a helyőrségben katonai szervezet működik. Úgy látja, a polgármesterek nyitottak. A részleket kidolgozásához azt kell még megoldani, hogy ha a katonák átköltöznek egyik helyőrségből a másikba, a részesedési hányad hogyan marad meg.

A tárca építeni és vásárolni nem akar lakásokat, vagyis

nem az állami tulajdont akarják növelni, hanem állami támogatást nyújtanának a katonáknak,

amely segíthet a lakás megvételében – hangsúlyozta a miniszter.

A Benkő Tiborral készült beszélgetést teljes egészében meghallgathatják csütörtök este hat órától az InfoRádióban.

Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Kapcsolódó hang

Benkő Tibor
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018