eur:
394.22
usd:
369.41
bux:
65294.16
2024. április 19. péntek Emma
Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti campusán tartott állománygyűlésen 2018. július 2-án. Huszonnégy év után újraindítják a tartalékos tisztképzést Magyarországon.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Új lakhatási támogatási rendszer jöhet a honvédségnél

A Magyar Honvédség hosszútávú célja, hogy támogatással a katonák tulajdonába kerüljenek a szolgálati lakások - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Benkő Tibor honvédelmi miniszter. A tárcavezető hozzátette: ehhez nem építenek, nem vásárolnak lakásokat.

A honvédség megtartó képességének növeléséhez olyan feltételeket kell teremteni, ahol a családok is megtalálják a helyüket, ezért új lakhatási támogatási rendszer kidolgozásával foglalkoznak – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Benkő Tibor.

A honvédelmi miniszter kiemelte: ehhez a mostani szolgálati lakásokat értékesítik elsősorban a benne lakó katonák számára, illetve azon katonák számára, akik családalapítást terveznek. A továbbiakban úgy kívánják a támogatást megoldani, hogy a tulajdonszerzéshez adjon jogot – tette hozzá.

Az nem jó ugyanis a tárcavezető szerint, hogy a katona a nyugdíjkorhatárhoz érve döbben rá, hogy nincs saját lakása, ahol a továbbiakban élhetne.

Ezért meg kell adni a lehetőséget a tulajdonszerzéshez.

Benkő Tibor közölte: ehhez olyan városok kellenek, amelyek berendezkednek arra, hogy a helyőrségben katonai szervezet működik. Úgy látja, a polgármesterek nyitottak. A részleket kidolgozásához azt kell még megoldani, hogy ha a katonák átköltöznek egyik helyőrségből a másikba, a részesedési hányad hogyan marad meg.

A tárca építeni és vásárolni nem akar lakásokat, vagyis

nem az állami tulajdont akarják növelni, hanem állami támogatást nyújtanának a katonáknak,

amely segíthet a lakás megvételében – hangsúlyozta a miniszter.

A Benkő Tiborral készült beszélgetést teljes egészében meghallgathatják csütörtök este hat órától az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×