eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Nem keres új jelöltet az MSZP

A karakteres szociáldemokrata politika folytatását ígérte Molnár Gyula, az MSZP elnöke Botka László miniszterelnök-jelölt visszalépése után.

Az ellenzéki politikus úgy értékelte Botka László döntését, hogy "ezt a menetet elvesztettük, de a csatát meg fogjuk nyerni".

„Nem hagyjuk magunkra a szavazóinkat, mert a többség kormányváltást akar" – jelentette ki.

Molnár Gyula közölte, jelenleg nem foglalkoznak azzal, hogy a párton belül új miniszterelnök-jelöltet találjanak, a legfontosabb most, hogy együttműködést alakítsanak ki az egyéni választási körzetekben. Kiemelte azt is, hogy ő nem mond le.

Az MSZP elnöksége döntött arról, hogy tárgyalódelegációt állít fel, amelynek tagja Molnár Gyula és Hiller István mellett Tóth Bertalan frakcióvezető lesz. Ennek a feladata lesz, hogy haladéktalanul megkezdje a tárgyalásokat az ellenzéki pártokkal. Először az egyéni kerületekben kell megállapodni, utána lehet a közös listáról egyeztetni.

Úgy vélekedett, hogy Ujhelyi István alelnök elhamarkodott döntést hozott, amikor lemondott.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 07:20
×
×
×
×