eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Ungár Péter LMP-s képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 24-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ungár Péter: nevetséges a parlament alakuló ülésének bojkottálása

Az ellenzék korlátozott lehetőségeinek a megoldását nem a további önkorlátozásban látják – olvasható az LMP elnökségi tagjának Facebook-bejegyzésében. A Momentum a bojkott mellett döntött.

Fekete-Győr András, a Momentum alapítója és Hadházy Ákos parlamenti képviselő szombati sajtótájékoztatóján ismertette, hogyan fogja a párt folytatni az ellenzéki politizálást. Fekete-Győr András úgy fogalmazott, „a Fidesz mindent leuraló hazug és korrupt rendszere ellen nem lehet hagyományosan képviselői szerepben felvenni a kesztyűt, pártja pedig nem akar a Fidesz díszellenzéke lenni”. A két politikus bejelentette, hogy a Momentum frakciója bojkottálni fogja az országgyűlés alakuló ülését, amennyiben nem teljesülnek a párt demokratikus garanciát biztosító követelései.

Az LMP – Ungár Péter posztja alapján – viszont részt kíván venni a parlamenti munkában, és az alakuló ülést sem fogják bojkottálni. A párt elnökségi tagja úgy fogalmaz: „Legyünk egyértelműek: tudtuk milyen feltételekkel lehet politizálni ellenzékből Magyarországon, de elindultunk ezen a választáson.

Súlyos vereséget szenvedtünk, de ezt csak súlyosbítja, ha utólag a körülményekre próbáljuk fogni. Nagyobb vereség volt ez annál, mint amit a Fidesz túlhatalma magyarázhatna,

ezért érdemes először magunkba keresni a hibát” – húzta alá. „Mi nem fogjuk bojkottálni az alakuló ülést, mert a jelenlegi helyzetben nevetségesnek éreznénk” – olvasható Ungár Péter közösségi oldalán.

„Nem fogunk bojkottálni semmit, mert az ellenzék korlátozott lehetőségeinek a megoldását nem a további önkorlátozásban látjuk. És nem fogunk bojkottálni semmit, mert megértettük, hogy a legelkötelezettebb ellenzéki szavazókon kívül senkit nem érdekel a siránkozásunk. Ott leszünk és el fogjuk mondani, hogy a kormány cserben hagyta a szociális dolgozókat, hogy a klímaváltozás tragédia lesz hazánk számára, és hogy megfizethetetlen hazánkban a lakhatás. Ennek látjuk értelmét” – sorolta hozzátéve, hogy lesznek az ellenzéken belül is, akik bojkottálni fognak, akik éppen emiatt bírálják majd őket.

De ők azt a következtetést vonták le a vasárnapi eredményekből, hogy „ez a verseny egyre távolabb visz a kormányváltástól, ezért a bírálatokkal együtt tudunk élni, annyit kérünk, hogy ha egy mód van rá, akkor zavarjuk le gyorsan, hogy több időnk maradjon ápolási díjról, pedagógusok fizetéséről és klímaváltozásról beszélni”.

Címlapról ajánljuk
Marco Rossi: Egy hajóban evezünk

Marco Rossi: Egy hajóban evezünk

Este kilenctől Stuttgartban, Skócia ellen játssza harmadik csoportmérkőzését a magyar válogatott a 2024-es Európa-bajnokságon. A továbbjutási remények csak győzelemmel éltethetők tovább. De mire lehet számítani Marco Rossi válogatottjától második stuttgarti mérkőzésén?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×