eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Ungár Péter LMP-s képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 24-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ungár Péter: nevetséges a parlament alakuló ülésének bojkottálása

Az ellenzék korlátozott lehetőségeinek a megoldását nem a további önkorlátozásban látják – olvasható az LMP elnökségi tagjának Facebook-bejegyzésében. A Momentum a bojkott mellett döntött.

Fekete-Győr András, a Momentum alapítója és Hadházy Ákos parlamenti képviselő szombati sajtótájékoztatóján ismertette, hogyan fogja a párt folytatni az ellenzéki politizálást. Fekete-Győr András úgy fogalmazott, „a Fidesz mindent leuraló hazug és korrupt rendszere ellen nem lehet hagyományosan képviselői szerepben felvenni a kesztyűt, pártja pedig nem akar a Fidesz díszellenzéke lenni”. A két politikus bejelentette, hogy a Momentum frakciója bojkottálni fogja az országgyűlés alakuló ülését, amennyiben nem teljesülnek a párt demokratikus garanciát biztosító követelései.

Az LMP – Ungár Péter posztja alapján – viszont részt kíván venni a parlamenti munkában, és az alakuló ülést sem fogják bojkottálni. A párt elnökségi tagja úgy fogalmaz: „Legyünk egyértelműek: tudtuk milyen feltételekkel lehet politizálni ellenzékből Magyarországon, de elindultunk ezen a választáson.

Súlyos vereséget szenvedtünk, de ezt csak súlyosbítja, ha utólag a körülményekre próbáljuk fogni. Nagyobb vereség volt ez annál, mint amit a Fidesz túlhatalma magyarázhatna,

ezért érdemes először magunkba keresni a hibát” – húzta alá. „Mi nem fogjuk bojkottálni az alakuló ülést, mert a jelenlegi helyzetben nevetségesnek éreznénk” – olvasható Ungár Péter közösségi oldalán.

„Nem fogunk bojkottálni semmit, mert az ellenzék korlátozott lehetőségeinek a megoldását nem a további önkorlátozásban látjuk. És nem fogunk bojkottálni semmit, mert megértettük, hogy a legelkötelezettebb ellenzéki szavazókon kívül senkit nem érdekel a siránkozásunk. Ott leszünk és el fogjuk mondani, hogy a kormány cserben hagyta a szociális dolgozókat, hogy a klímaváltozás tragédia lesz hazánk számára, és hogy megfizethetetlen hazánkban a lakhatás. Ennek látjuk értelmét” – sorolta hozzátéve, hogy lesznek az ellenzéken belül is, akik bojkottálni fognak, akik éppen emiatt bírálják majd őket.

De ők azt a következtetést vonták le a vasárnapi eredményekből, hogy „ez a verseny egyre távolabb visz a kormányváltástól, ezért a bírálatokkal együtt tudunk élni, annyit kérünk, hogy ha egy mód van rá, akkor zavarjuk le gyorsan, hogy több időnk maradjon ápolási díjról, pedagógusok fizetéséről és klímaváltozásról beszélni”.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×