eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Hadházy Ákos, az LMP parlamenti képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 4-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Hadházy Ákos: az összefogás kevés, teljes megújulás kell

Közösségi oldalán elemezte a választási eredményt a politikus, aki egyébként fölényesen nyert Zuglóban.

Az ellenzéki képviselő azzal kezdte Facebook-bejegyzését, hogy „ez egy elcsalt választás volt, de nem elsősorban tegnap csalták el, hanem az elmúlt 12 évben”. Azt is hozzátette, vasárnap is számos helyről kapott jelzést, miszerint például „a munkavállalóktól elvárják a fideszes szavazatot, amit fényképpel kell igazolni”. „Ezeket nem lehet bizonyítani, és ha lehetne is, kihez lehetne fordulni?” – tette fel a kérdést Hadházy Ákos.

Szerinte a fentiek mind ismertek voltak már a választások előtt, de az ellenzék mégis úgy döntött, hogy elindul, ezzel pedig három fontos feladatuk lett volna: összefogás, ami „nagyjából sikerült”, megújulás, ami „nem igazán”, valamint az ellenállás, amivel viszont „szinte sehogy sem állnak” – írta.

Hadházy Ákos úgy véli, teljes újratervezésre van szükség:

„Ki kell mondani, sőt a tetteinkkel megmutatni, hogy ilyen körülmények között még egyszer nem szabad elindulni.”

Azt is írja, hogy az Országgyűlés alakuló ülésén csak akkor szabad részt venni, ha az ellenzék garanciákat kap arra, hogy visszakapja ellenőrző szerepét. Szerinte aki enélkül beülne pluszpénzért parlamenti jegyzőnek, alelnöknek, bizottsági elnöknek, az csak díszletellenzékinek számít.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×